Ankara'nın Keçiören ilçesinde 4 Haziran’da intihar ettiği öne sürülen Aleyna Çakır isimli genç kadının, Ümit Can Uygun isimli erkek tarafından bayılana kadar şiddet gördüğü ve yerde hareketsiz yatarken çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı.

ÇAKIR’IN ARKADAŞI ANLATTI

Görüntülerin Uygun tarafından sosyal medya hesabında canlı yayında paylaşıldı. Çakır’ın arkadaşı Merve isimli bir kadın, cinayeti Twitter hesabında anlattı. Merve, cinayet günü Çakır’ın evde olduğu gece saatlerinde katil zanlısının arkadaşlarıyla alkol aldığını ve Instagram hikayesinde 10’a yakın paylaşım yaptığını söyledi. Uygun’un Çakır’ın cesedini sabah saatlerinde çilingir çağırarak bulduğunu iddia ettiğini aktaran Merve, Uygun’un, ifadesi alındıktan hemen sonra Instagram’da Çakır’ın ve kendi hesabını kapattığını kaydetti.

CİNAYET AYDINLATILSIN ÇAĞRISI

Uygun’un ayrıca MHP İlçe Başkanlığı’nda çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı.  Twitter’da “AleynaÇakır” hashtagi kısa sürede ikinci gündemde yer aldı ve başta kadın örgütleri olmak üzere binlerce kişi cinayetin aydınlatılması çağrısında bulundu.

Şule Çet Dayanışma Platformu, Çakır’ın Uygun tarafından intihar süsü verilerek öldürüldüğünü belirterek, “İntihar süsü verilerek öldürülen kadın cinayetlerini aydınlatın” çağrısı yaptı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ise, Çakır’ın şüpheli ölümünün aydınlatılmasına vurgu yaptı.

Kampüs Cadıları da, Çakır’ın Uygun tarafından darp edilerek yerde hareketsiz yattığı görüntülerin ortaya çıktığına değinerek, “Kadın cinayetlerine intihar süsü vermeye çalışmayın, Aleyna’ya ne olduğunu aydınlatın” diye belirtti.

RESMİ AÇIKLAMA YOK

Uygun’un Çakır’ın cenaze törenine de katılmadığı ifade edilirken, yakınları tarafından “kafanı topla” denilerek şehir dışına gönderildiği belirtildi. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Uygun, kendisinin ve Çakır’ın sosyal medya hesaplarını kapatırken, gelen tepkiler üzerine tekrar açtığı Instegram hesabından “Aleyna’ya yaptıklarımdan dolay çok pişmanın, alkollüydüm. Ne olursa olsun böyle olmaması gerekiyordu” diye yazdı. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, Uygun’a dair soruşturmanın tekrar başlatıldığına dair resmi bir açıklama ise henüz gelmedi.(Ankara/MA)