Hastanemi Açın Platformu (HAP), Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılması ile kapatılan 6 hastanenin yeniden açılması talebiyle açıklama yaptı. Kapatılan hastanelerden Yüksek İhtisas Hastanesi önünde yapılan açıklamaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Gamze Taşçıer, Murat Emir ile Hakların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Habip Eksik ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 

HAP Sözcüsü Bayazıt İlhan, kapatılan hastanelerin Ankara için tarihi önemi olduğunu vurgulayarak, “Ankara'da yaklaşık 120 örgütün birleştiği HAP, hastanelerimizin tarihi kimlikleri korunarak tekrardan açılmasını talep ediyor. Ankara'da kapatılan bazı hastanelerin Kovid-19 klinikleri olarak tekrar açılacağı bilgisini aldık, bu durumun Ankara'da vakaların yoğunlaşmasının bir göstergesi. Biz bu hastanelerimizi tamamen açılmasını istiyoruz” dedi.

TAŞÇIER: AMANSIZ FAKATSIZ AÇILMALI

Salgınla mücadeleye kapatılan hastaneler ile başlandığını ifade eden CHP Milletvekili doktor Gamze Taşçıer, kapatılan hastanelere ulaşımın kolay olduğunu söyledi. Salgın başlamadan önce hastanelerin açılması talebinde bulunduklarını hatırlatan Taşçıer, “Kapatılan hastaneler açılsaydı, salgın ile daha iyi mücadele edecektik. Yetkililere sesleniyoruz, bazılarını açacaklarını söylediler. Amasız, fakatsız,  inatlaşmadan vazgeçip hepsini açmaları lazım. Sesimize kulak verip, inadınızdan bir an önce vazgeçin” şeklinde konuştu.

EMİR: AÇIKLANAN VAKALARA KİMSE İNANMIYOR

CHP Milletvekili doktor Murat Emir, şehir hastanesinin uzaklığına dikkati çekti. Mamak’ta kalp krizi geçiren bir hastanın şehir hastanesine gidene kadar yaşamını yitirdiğini söyleyen Emir, devlet hastanelerinin şehir hastanelerine hasta bulmak için kapandığını dile getirdi. Pandemi hastanelerinin nitelikli bir şekilde hizmet vermediğini ifade eden Emir, şunları söyledi: “Pandemi konusunda yanlış rakamlarla vakit kaybettik, kimse inanmıyor, gerçek kat be kat üzerinde. Bütüncül bir politika olmadan pandemi ile mücadele etmek mümkün değil, yoğun bakımlar doldu artık bu hastaneleri açın.”

EKSİK: TWEET İLE OLMAZ

Salgına karşı yürütülen mücadelenin büyütülmesi gerektiğinin altını çizen HDP Milletvekili Habip Eksik ise Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık sektöründe rant döneminin başladığını ifade etti. İktidarın kendi yandaşlarına sağlık firmalarını peşkeş çektiğini söyleyen Eksik, şehir hastanelerin açılması ile yurttaşların mağdur olduğunu söyledi. Vaka sayılarının arttığı bir dönemde hastanelerin kapalı olmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Eksik, “AKP bu kurumları inşaat firmalarına peşkeş çekiyor. Buradan tekrar sesleniyoruz: Halkımızın zenginlikleri olan bu hastanelere sahip çıkmalı. Sağlık Bakanı ciddiyetsiz bir tavır ile her gün tweet atıyor, insan sağlığı tweet ile olmaz uzun süreli politikalar ile olur. Gelin bu hastaneleri halkın hizmetine açın” dedi.