İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kaleme aldığı ‘Devran’ kitabının öykülerinin uyarlandığı tiyatro oyununu izledikleri için sanatçı Kadir İnanır’ın yanısıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve Dilek Kaya İmamoğlu’nu hedef almasına bir tepki de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. Kadınların çabalarının ülkede barış ortamının sağlanması açısından önemli olduğunu belirten İmamoğlu, Soylu’nun üslubunu da eleştirdi.

‘ERKEK ÇENELERİ AZ KONUŞSA’

İmamoğlu, konuya ilişkin sosyal medya hesabından bu mesajı paylaştı:

“Kadınların bir kitap üzerinden bir tiyatro oyununu izlemesini, sürece katkı sunma çabalarını çok olgun bir tavır olarak görüyorum, açıkçası destekliyorum. Keşke onlara 10-15 kadın daha eklenebilse, belki kadın eliyle farklı bir atmosfer doğabilir, bu ülkede gerçekten bir barış ve huzur ortamı oluşabilir. Keşke bunu yapabilseydik. Bence bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine en büyük katkıyı kadınlar sağlayacak. Keşke bu konuda erkek çeneleri az konuşsa. Oy için sahada gezerken de ben hamaset yapmadım, Trabzon’da da Diyarbakır’da da, İstanbul’da da aynı dili konuştum. Şu anda görev yapıyorum ve aynı şeyleri konuşuyorum. Bizi hamaset çerçevesi içine sığdıramazlar, biz oraya girmeyiz, o alan onlara kalsın. Sadece üzüldüğüm, üzülerek takip ettiğim şey, devlet adamlığına yakışmayan cümlelerin halen kullanılıyor olması…”

DEMİRTAŞ’A AİT KİTAPLAR HER YERDE SATILIYOR’

Selahattin Demirtaş’ın hapiste yazdığı ‘Seher’ ve ‘Devran’ isimli kitaplarının İstanbul Belediyesi’ne ait İstanbul Kitapçısı’nda da satılıyor olmasına yönelik suçlamalara da yanıt veren İmamoğlu, şu açıklamayı yaptı: “Sayın Demirtaş’a ait kitaplar her yerde satılıyor, devletin kurumları da buna dahil, PTT’nin sitesinde de vardı, TBMM’nin sitesine girin orada da var, iktidara çok yakın olan akrabaya ait kitapçıda da var. Başka kitapçılarda da var, olmalıdır da. Bir kitabın yasallığına da belediye değil resmi kurumlar karar veriyor. Bir kitabın yasak olup olmadığna karar verecek olan ülkenin mahkemeleri, savcılıklarıdır. (Sakine Cansız’ın kitabının da İstanbul Kitapçısı’nda satıldığı tartışması) İstanbul Kitapçısı’nda 5 yıldır satışta olan bir kitap. Dün gelen haklı tepkiler üzerine o kitabın satışını iptal ettik. Kimse bizim ülke sevgimizi bu tür üretilmiş, suni konular üzerinden test etmesin.”
(HABER MERKEZİ)