Şırnak’ın Cizre ilçesinde 9 Ocak’ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 24 kişiden 9’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tutuklananlar arasında 63 yaşında ki Mele Sait Özdemir de bulunuyor. Gizli tanık ifadeleriyle tutuklandığı belirtilen Özdemir ve diğer 8 kişinin dosyasına “gizlilik” kararının getirildi. Özdemir, Cizre’de sivil cuma namazlarına katıldığı gerekçesiyle 2016 ‘da evine yapılan baskınla gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Özdemir, o dönemde 1 yıl 4 ay Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kaldıktan sonra tahliye edildi. 

Tahliye olduktan bir ay sonra yine gözaltına alınan Özdemir, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 1 yıl 3 ay cezaevinde kalan Özdemir, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dosyası Bölge Adliye Mahkemesi’nde olan Özdemir, 6 yıldır adli kontrol nedeniyle her hafta düzenli olarak imza atıyordu. 

ÜÇÜNCÜ TUTUKLAMA 

Üçüncü kez tutuklanan Özdemir’in, kalp, tansiyon ve sedef hastalığı bulunuyor. Özdemir’in eşi Hezni Özdemir (53), eşinin cezaevinde kalacak durumunda olmadığını ifade ederek, “Mele 2016 yılında tutuklanmıştı. Bu son tutuklamayla birlikte 3 defadır cezaevine giriyor. Yaşlı ve hasta olduğu için yanında sürekli olarak ilaçlarının olması gerekiyor. Sürekli olarak doktora kontrole gitmesi ve kalp ile kan sulandırıcı ilaçları alması gerekiyor. Gizli tanık ifadeleri olduğu için bırakılır diye düşünüyorduk” dedi. 

‘YAPTIĞI TEK ŞEY CENAZELERE KATILMAK’ 

Özdemir, eşinin suçsuz yere tutuklandığını dile getirerek, derhal serbest bırakılmasını istedi. Eşimnin önceki davalardan dolayı tam 6 yıldır karakola gidip imza attığını hatırlatan Özdemir, “Hakkında bugüne kadar birçok dava açıldı. Devletin kanunlarına göre de bir insanın adalet arayışı suç olmamalı. Ama onlar suç konusu yapıyor. Kimin görevi neyse onu yapar. Evde bile kendi ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşarken, cezaevinde hiç karşılayamaz. İmam olduğu için tutuklandı. Yaptığı tek şey vefat eden bir insanın cenazesine katılmaktı. Mele cezaevi koşullarında yaşayamaz. Sırtından ve kalbinden ameliyatlıdır. Yazın koronavirüse yakalandı ve sonra da onda farklı hastalıklar da çıktı. Hastalıkları daha ağırlaşmadan bırakılmasını istiyoruz” çağrısında bulundu.(Şırnak/MA)