Giresun'un Bulancak ilçesinde kaybolduktan 3 gün sonra derede cansız bedeni bulunan İkranur Tirsi’nin ölümüne ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. İkranur’un ölümüyle ilgili gözaltına alınan 7 kişiden biri olan 14 yaşındaki amcasının cinayeti itiraf ettiği bildirildi.

Artı Gerçek’e konuşan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği'nden (UCİM) Giresun Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şule Aksakal, Tırsi'nin büyüdüğü evde yaşayan dede Niyazi Tırsi, amca Sinan Tırsi, halaları Sedef, Sinem ve Ayşe Tırsi, dedenin erkek kardeşi ile babaannesinin yeğeni Akın Tırsi, 'çelişkili ifadeler' verdikleri gerekçesiyle eş zamanlı olarak gözaltına alındığını bildirmişti. Giresun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alınan kişilerin sorgusunun sürdüğü aktarılmıştı.

Bu sabah adliyeye sevk edilen İkranur’un 14 yaşındaki amcası 8 ay sonra küçük kızı öldürdüğünü itiraf etti. 14 yaşındaki amca ve ona yardım ettiği iddia edilen hala için tutuklanma talep edildiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Giresun’un Bulancak ilçesine bağlı İcilli Köyü Kıran Mahallesi'nde, evinin yakınındaki bahçede geçen yıl 27 Haziran günü saat 18.00 sıralarında, 6 yaşındaki kardeşi ve kuzeni ile oynayan, Nazlı- Serdar Tirsi çiftinin kızları İkranur, büyükbaş hayvanların yanına gitti. Küçük İkranur geri dönmeyince, kardeşi ve kuzeni ailesine haber verdi. Çevrede arama yapan Tirsi ailesi, kızlarını bulamayınca jandarmadan yardım istedi. Köye gelen jandarma, AFAD ve AKUT ekipleri arama çalışması başlattı. 370 hektar alanda yaklaşık 150 kişilik uzman ekibin iz takip ve kadavra köpekleri, dron ve termal kameralar ile aradığı İkranur, 3 gün sonra evlerinden 7 kilometre uzaklıktaki Salman mevkisi Adaköy Deresi’nde ölü bulundu.

İkranur Tirsi’nin ölümüyle ilgili cinayet şüphesi üzerine Bulancak Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan çok yönlü soruşturma başlatıldı.

20 KİŞİDEN DNA ÖRNEĞİ ALINMIŞTI

İkranur Tirsi’nin ölümüyle ilgili cinayet şüphesi üzerine Bulancak Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan çok yönlü soruşturmada ön otopsi raporunda travmatik bulguya rastlanılmamıştı. Tırsi'nin kesin ölüm raporunun hazırlanması için Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemenin ardından örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmiş ve Temmuz ayında 20 kişiden DNA örneği alınmıştı. DNA örneği alınmasına ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini belirten baba Serdar Tırsi yaptığı açıklamalarda iki şüphelinin olduğunu ancak kimsenin

HALA VE AMCA ADLİYEDE

İkranur Tirsi’nin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında cuma günü 7 kişinin gözaltına alındığı ortaya çıkmıştı. Küçük kızın dedesi, amcası, 3 halasının da yer aldığı 7 kişinin, sorgusu tamamlandı. Şüphelilerden 5’i ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, küçük kızın amcası S.T. ile halası A.T., bugün adliyeye sevk edildi. Savcılığa çıkarılan 14 yaşındaki amcanın cinayeti itiraf ettiği belirtildi.