Rize'nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat'ın taş ocağı projesine karşı mücadele veren köylülere yönelik baskılar sürüyor. Valiliğin tüm eylem ve etkinliği yasakladığı bölgeye gazetecilerin girişine izin verilmiyor. Bölgeyi ablukaya alan askerler, Turkuaz basın kartı olmayan gazetecileri bölgeye almıyor. Askerler, Cevizlik ve Gürdere köylülerinin dışında bölgeye kimsenin girişine de izin vermiyor. 

AKŞENER'DEN ZİYARET  

Öte yandan direnişte olan köylülere destek de büyüyor. Bugün de İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve beraberinde bir heyet Cevizlik köyü sakinlerini ziyaret etti. Ziyaret öncesi köyün bütün girişlerini kapatan askerler, avukatların dahi köye girişine izin vermedi. Akşener, köylülerle görüştükten sonra, mücadelelerini Meclis'e taşıma sözü verdi.  

HEYETE SALDIRI GİRİŞİMİ 

Akşener ve heyeti, köy ziyareti öncesi İkizdere ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. AKP ve MHP'li bir grup partililere saldırı girişiminde bulundu. İyi Parti Erzurum İl Başkanı'na yumruklu saldırı olurken, arbede polislerin araya girmesiyle son buldu.