Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 313'üncü gününde devam ediyor. Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, hafta sonu olması nedeniyle adliye binasının kapalı olmasına rağmen, Suruç ilçesinde bulunan evlerinden 42 kilometre yol alarak adliye önünde, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak tanımlanan alanda nöbeti başlattı. Aileye destek ziyaretleri de devam ediyor. İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın içinde yer aldığı İHD Genel Merkez heyeti ve beraberindeki bölge temsilcileri aileyi ziyaret etti. Anne ve oğlu heyeti ellerinde “Adalet istiyoruz” yazılı dövizler ile karşıladı. 

Heyete, saldırının gerçekleştiği gün ve sonrasında yaşananlara dair bilgi veren Ferit Şenyaşar, adalet mücadelesinin “zulüm altında” devam ettiğini söyledi. Annesi Emine Şenyaşar hakkında, ağıtlarından yola çıkarak “hakaret” ettiği gerekçesiyle 12 soruşturma açıldığını belirten Şenyaşar, “3 tanesi davaya dönüştü. Hastane içinde insanlık suçu işleyenler ile ilgili bir gelişme henüz yok”  dedi. Katliamın gerçekleştiği Suruç Devlet Hastanesi’nde bakan, vali ve kaymakamın içinde olduğu kamu çalışanlarının da olduğunu ifade eden Şenyaşar, “Herkes hastane davası işin içine girince ‘Bizim işimiz değil’ diyor. Katliamı yapanlar bu cezasızlık politikasından cesaret alarak, halk üzerinden baskı uyguluyor. ‘Siz bizim üzerimize gelirseniz sonunuz Şenyaşar ailesi gibi olur’ diyorlar” diye konuştu. 

‘BU ÜLKE EN TEMEL DEĞERİNİ KAYBETTİ’

Şenyaşar ailesinin maruz kaldığı hukuksuzlukları yakından takip ettiğini dile getiren İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, “Sizler bizleri Ankara’da da ziyaret ettiniz. İHD Genel Merkez ve bölge temsilcilerimiz olarak sizleri ziyaret etmek istedik. Sizin adalet direnişiniz hakikaten çok önemli. Bu mücadelede şunu öğrendik; annelerin direnci çok kutsal ve üstün. Sizin bu mücadeleniz kesinlikle sonuç verecektik. Sizlerin yanındayız. Ülkede insanlar adalet için direniyor, nöbet tutuyorsa o ülke en temel değerini kaybetmiştir” diye konuştu.

‘SONUÇTA KAZANACAĞIZ’

İnsanları bir arada tutan en önemli değerlerden birinin adalet olduğuna vurgu yapan Türkdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Barış, eşitlik, özgürlük ve adalet olmayan bir yerde nasıl biz toplum olacağız? Bunu siyasal iktidarda olanların bin kez düşünmesi gerek. Sizin bu direnişinizi selamlıyoruz. Sağlığınıza dikkat etmeniz gerek. Adaleti göreceğimiz günlerin yakın olduğunu düşünüyorum. Bu adaletsiz ortamda hepimiz adalet arıyoruz. Bu bir hakikat mücadelesi sonuçta biz kazanacağız. İktidar herkesin gözeleri önünde işlenen cinayetin faillerini yargı önüne çıkaramıyorsa bu onların ayıbı olsun. Ancak biz bunu onların ayıbına bırakmayacağız, er ya da geç adalet yerini bulacak.” 

Ferit Şenyaşar, desteklerinden dolayı heyete teşekkür ederek “Biz burada 2 kişi görünsek bile gücü siz onurlu inşalardan alıyoruz. Destek ziyaretleri bizim için moral oluyor ” dedi. Ardından Emine Şenyaşar, katliam günü ve sonrasında yaşadıklarını gözyaşları içinde heyete aktardı. 

Heyet bir süre aile ile birlikte Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı.(Urfa/MA)