İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu, Öldürülen Gazeteciler Günü ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. “Serbesti Gazetesi Başyazarı Hasan Fehmi Bey’in öldürülmesinin üzerinden 111 yıl geçti. Düşüncelerini cesurca ifade etmenin bedelini hayatıyla ödeyen ilk gazeteciydi” denilen açıklamada, Türkiye basın tarihinde, Osmanlı’dan bu yana sürgünlere, hapis cezalarına ve onlarca suikastın yaşandığı ifade edildi.    

KALEMLERİNİ CESURCA KULLANANLAR 

Yakın tarihte Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Metin Göktepe, Hrant Dink gibi birçok gazeteci ve aydının kalemlerini cesurca kullandıkları için katledildiği vurgulanan açıklamada, günümüzde de gazetecilerin demokrasinin gereği olan ifade özgürlüğünü savundukları ve mesleklerinin gereğini yerine getirdikleri için hedef gösterildiğini, hapsedildiği belirtildi.

‘MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORLAR’

Gazetecilerin, bütün baskılara rağmen, halkın haber alma hakkı uğruna, hukukun üstünlüğüne olan inançla, demokrasi, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik saldırılara karşı mücadeleyi sürdürdükleri ifade edilen açıklamada, “Yaşamları pahasına doğruları yazan, yüreğimizdeki acıları asla dinmeyecek tüm öldürülen gazetecilerimizi saygıyla anıyoruz” denildi.