Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya (Mehri) köyünde yaşayan ve 11 Ocak'tan bu yana kendilerinden haber alınamayan Hurmuz ve Şimoni Diril çiftine halen ulaşılmış değil. Kaçırıldıkları iddia edilen Keldani çifte dair başlatılan arama çalışmaları bölgenin karlı olmasından kaynaklı sonlandırılırken, çifte dair bugüne kadar herhangi bir ize rastlanmadı. 

Beytüşşebap Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma ise, alına “gizlilik" kararı ile yürütülüyor. Soruşturma kapsamında bugüne dek kayıp çifte dair bugüne dek sadece oğulları Bedri ve İstanbul Katolik Kilisesi Papazı Remzi Diril ile çiftle birlikte aynı köyde yaşayan tek kişi olan Epro Diril’in ifadeleri alındı. 

Anne ve babasının kaçırıldıkları düşüncesinde olan İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril, “23 gün oldu hiçbir haber yok. Henüz bize herhangi bir bilgi gelmedi, herhangi bir teyit yok” diye belirtti.

Halka duyarlılık çağrısında bulunan Diril, “Kim kaçırdıysa, nereden aldıysa, aynı yere tekrar bırakmasını istiyoruz. Yetkililerle iletişim halindeyiz. Onlar da imkanlarınca çalıştıklarını söylediler. Bölgeye kar düştüğü için oralarda aramalar imkansız” diye konuştu.