Nusaybin 2’nci Hudut Karakol Komutanı Piyade Binbaşı İlkay Katı, astsubaylar Nihat Muratoğlu, Gürkan Sinan ve Aziz Çakı ile aralarında sivillerin de olduğu 9 kişinin “göçmen kaçakçılığı” ve “rüşvet” suçlamasıyla tutuklanmasını 15 Eylül’de “2’nci Hudut Komutanı rüşvet ve göçmen kaçakçılığından tutuklandı” haberiyle duyuran Mezopotamya Ajansı Mardin muhabiri Ahmet Kanbal hakkında soruşturma açıldı. 

'GİZLİLİK' İHLALİ

Söz konusu soruşturmanın, haberin ardından gelen bir şikayet üzerine başlatıldığı belirtildi. Tutuklu askerlerin avukatları tarafından yapılan şikayete ilişkin dilekçede, habere dair “soruşturmanın tüm detaylarına yer verildiği ve gizliliği ihlal ettiği” iddiasında bulunuldu. Savcılık da soruşturma kapsamında halen tutuklu olan isimlerle ilgili yapılan haberle "soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiği" iddiasıyla gazeteci Kanbal'ın ifadesinin alınmasını istedi. 

İFADESİ ALINDI 

Kanbal, telefonla aranarak Yenişehir Polis Merkezi'ne çağrılarak ifadesi alındı. Polis merkezinde ifade veren Kanbal, yapmış olduğu haberin tamamen kamuoyunu bilgilendirme amaçlı olduğunu, basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini hatırlattı. Haberde soruşturmanın gizliliğini ihlal eden bir unsur olmadığını belirten Kanbal, suçlamaları reddetti. 

OLAY GİZLENMİŞTİ 

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve “gizlilik” kararı konulan bir soruşturma kapsamında Ağustos ayı içinde aralarında Nusaybin’de bulunan 2’nci Hudut Tabur Komutanı Piyade Binbaşı İlkay Katı ile astsubaylar Nihat Mutaroğlu, Gürkan Sinan ve Aziz Çakı’nın da olduğu 9 kişi tutuklanmıştı. Soruşturmaya “gizlilik kararı” konulurken, olay kamuoyundan da gizlenmişti. İlgili haberi okumak için tıklayınız