31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde Şırnak Belediyesi’ni kazanan AKP’li yönetim, aradan geçen zaman içerisinde kentte gözle görülür hizmet üretemeyince, HDP Meclis üyelerini suçlu olarak göstermeye başladı. Havuz medyası üzerinden HDP'li meclis üyelerine dair “halkın yararına olan her hizmete hayır oyu kullanıyor” denilerek, karalama kampanyası başlatıldı. Bir yandan bu şekilde karalama yapan AKP’li belediye yönetimi, diğer taraftan HDP’li Meclis üyeleri tarafından hazırlanan ve Belediye Meclisine sunulan projeleri ise kendi projeleriymiş gibi kamuoyuna lanse etme çabasında. 

AKP'li yönetimin HDP'li Meclis üyelerine dönük yürüttüğü karalama kampanyasının gerçeği yansıtmadığını söyleyen HDP Şırnak İl Genel Meclisi Eşbaşkanı Şirin Kılıç, hem Şırnak merkez hem de bağlı diğer yerleşim yerlerine hizmet içeren hiçbir çalışmaya HDP'li Meclis üyeleri olarak 'hayır' oyu kullanmadıklarını belirtti.

HALK KIŞKIRTILIYOR

Halka hizmet etmekten hiçbir zaman geri adım atmadıklarını dile getiren Kılıç, “Bugüne kadar belediye tarafından halkın yararına ve hizmetine dönük olan her bir projeye olumlu baktık. Belediye seçimlerinden bu yana köy köy gezip halkımızın taleplerini ve sorunlarını dinliyoruz. Geçen ay İl Genel Meclisi olarak belediye ile resmi toplantımızı gerçekleştirdik. O toplantıda iki ana gündem tartışıldı. Birincisi Şırnak'ın genelindeki su sorunu için gerçekleştirilecek olan bir projeydi. Bu da çok büyük bir proje. Bu projede Dicle Kalkınma Ajansı (DKA) destekli bir proje” dedi. 

Bu proje için “hayır” oyu kullanacaklarını söylemediklerini vurgulayan Kılıç, ancak şimdi halk arasında "HDP bu büyük projeye karşı" denilerek, kendilerine karşı bir karalama kampanyasının başlatıldığını ifade etti.

Kılıç, AKP’lilerin köy köy gezip "HDP'li Meclis üyeleri halkın yararına olan her hizmete hayır oyu kullanıyor" söylemleriyle halkı kışkırttığını kaydetti. Fakat böyle bir şeyin söz konusu olmadığının altını çizen Kılıç, bugüne kadar halkın yararına olan her hizmete destek verdiklerini belirtti.

HASTANE PROJESİ

Belediye meclisinde çoğunluğun partilerinde olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Halkımızın sorunlarını birebir dinleyip ihtiyacı olan projelere imza atalım önerisi bizimdi. Hastane projesi vardı. Bu projeye evet oyu kullanan bizlerdik. Hastanenin yapılışı ile birlikte şehir aşağıya kayacak. Bu projenin geçerlilik süresinin bir yıl ya da iki yıl olmasını istemedik. Bu projenin uzun süreli olması için çabalıyoruz. Halkımız nasıl olmasını istiyor diye de bunun için ayrıca bir çalışma yürütülmesi gerektiğini belediyeye bildirdik. Gelecek ay da ilk gündem maddemiz mevcut su sorunudur” diye konuştu.

KARALAMA KAMPANYASI

Bir yıla aşkın süredir görevde olduklarını hatırlatan Kılıç, şunları söyledi: “Büyük projelere onay verdik. Silopi'de bulunan tekstil kent, Şırnak'ta bulunan tekstil kent, Belkıs Ana Kaplıcaları ve yine Beytüşşebap’ta bulunan kaplıcaların projeleri bizim fikrimizdi. Bölgede halkın bir kısmı geçimini arıcılık yaparak sağlıyor. Arıcılık ile ilgili projeyi Meclis Komisyonuna bizler sunduk. Bir diğer şekilde Cizre’den geçen Dicle Nehri’nin etrafına fidan ekme çalışması bizim önerimizdi. Halkımız da bunları görüyor ve bu oyunlara gelmeyecektir. İl Genel Meclisi olarak bize dönük başlatılan bu karalama kampanyasını kabul etmiyoruz. Halka hizmet etmeyen bir belediyecilik anlayışımız olmadı ve hiç bir zaman da olmayacaktır.” 

İl Genel Meclisi’nde HDP’li üye sayısı fazla olduğu için böylesi bir karalama kampanyasının başlatıldığını vurgulayan Kılıç, “Örneğin, Toptepe köyünde kömür eleme sahaları bulunduğu için halk yıllardır bu toza maruz kalıyor. Halkın ağaçları kurumuş ve hastalıklar baş gösteriyor. Göreve başladığımız ilk gün belediyeye bu soruna çözüm olmak için eleme sahasının il dışında bir yerde kurulmasını söyledik. Bunun önergesini verdik. Bu Vali tarafından da ve İl Özel İdaresi tarafından da kabul edildi. Ama Belediye tarafından bu eleme sahaları bir türlü kaldırılmadı ve kaldırılmıyor. Şimdi de köye gidip bu projenin kendilerine ait olduklarını söylüyorlar. Belediye Başkanı bizim projelerimizi ve çalışmalarımızı kendisine mal ediyor. Resmi olarak da bunların imarı Özel İdare bünyesindedir. Her şeyi bizler yapıyoruz. Ama onlar ‘HDP'liler bir şey yapmıyor’ algısı yaratmaya çalışıyor. Bizim çalışmalarımızı da kendilerine mal ediyorlar” şeklinde konuştu.

'HALKIMIZ BU OYUNLARA GELMEMELİ'

Kılıç, kentin tek mesire alanının Millet Bahçesi yapılmasına karşı "hayır" oyu kullandıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şırnak’ta bir Mesire alanı var ve o da Millet Bahçesi yapılmak isteniyor. Halk bu alanı seviyor ve bütün düğünlerini, özel günlerini burada kutluyor. Belediyenin bu alana dokumasını istemiyoruz ve orada yapılacak herhangi bir projeye de onay vermiyoruz. Çünkü halk oradan memnun. Yapılacaksa da mesire alanının eksiklikleri giderilmelidir. İl Genel Meclisi olarak diyoruz ki Mesire alanına dokunmayın. Millet Bahçesi'nin yapılması için bir sürü alan var. Bizler halkımız için her hizmete hazırız. Halkımız yürütülen bu karalama oyunlarına gelmemelidir. Halkımızın en ufak bir şüphesi varsa, İl Özel İdaresine gelip şikayet ve sorunlarını bize iletsinler. Bizler de il genel meclisi olarak resmi belgelerle halkımızı aydınlatalım. Halkımız bu oyunlara kulak asmamalı ve bu oyunlara gelmemelidir.”