Ölüm orucunun 288'inci gününde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Bölek için İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Armutlu Cem evinde anma töreni düzenlendi. Direniş Evi'nden Cem Evi'ne kadar yürüyüş düzenleyen kitle sık sık, “Helin Bölek ölümsüzdür” ve “Grup Yorum halktır, susturulamaz” sloganlarını attı. Törene, Koronavirüs salgını tehdidine rağmen çok sayıda yurttaş katılırken, ölüm orucundaki diğer Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek de alana getirildi.

‘ZAFERİ BERABER KAZANALIM’

Anmada konuşan İbrahim Gökçek, ne yapılırsa yapılsın kazananın kendileri olacağını ve konserlerini tekrar yapacaklarını söyledi. Taleplerinin devam ettiğini belirten Gökçek, “Mustafa Koçak ve Grup Yorum üyelerini tahliye edeceksiniz. Bizi yok yere listelere koydunuz. Bunları kaldıracaksınız. Yaşananların hesabını nasıl vereceksiniz, veremeyeceksiniz” dedi. “Zaferi hep beraber kazanalım” diyen Gökçek, “Hepinizi türkülerimizin sıcaklığı ile selamlıyoruz. Hep birlikte direnelim, kazanalım ve zaferi kutlayalım” dedi.

‘HELİN HALKIMIZIN GELİNİ OLDU’

Ardından konuşan Grup Yorum üyesi Seher Adıgüzel ise, Helin’in son anına kadar halkına olan sevgisini yitirmediğini vurguladı. Büyük bir kayıp verdiklerini aktaran Adıgüzel, “96’da Ayçe İdil halkımızın geliniydi, şimdi de Helin halkımızın gelini oldu. İçimizde bir fırtına kopuyor, o fırtına ile zaferi kazanalım istiyoruz. Taleplerimiz çok meşru, o meşruluğa dayanarak zaferi kazanacağız. Bugün Helin bize güvenerek gözlerini kapadı. Biz bugün ona burada bir söz vereceğiz ve mücadelemizi kazanacağız” diye konuştu. Grup Yorum’un yalnız bırakılmaması çağrısı yapan Adıgüzel, tüm Grup Yorum severleri Helin Bölek’in cenazesini sahiplenmeye çağırdı.

Anma, konuşmaların ardından Grup Yorum türküleri ile çekilen halay ile son buldu.

Bölek, yarın Şişli’de bulunan Feriköy Mezarlığı’na defnedilecek. Adli Tıp Kurumu raporu tamamlanmadığı için defin saati açıklanmadı.(MA)