Hakların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, partisinin kuruluşunun 8’inci yıldönümü vesilesiyle dün Diyarbakır il binasında bir kutlama gerçekleştirdi. Kutlamaya birçok partili ve milletvekilleri katıldı. Kutlamaya katılan Diyarbakır Milletvekilli Remziye Tosun, kutlama sonrası il binasından ayrılmak istediği sırada il binası önünde oturan ailelerin saldırısına ve cinsiyetçi hakaretlerine maruz kaldı. Ayrıca Remziye’nin danışmanı Yelda Çiçek polisler tarafından darp edildi. Olaya tepki gösteren partililer Remziye ve Yelda’yı ailelerin ve polislerin arasından güçlülükle çıkardı. Remziye Tosun, kendisine yönelik saldırıya ilişkin konuştu.

'AİLELER ORAYA BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE GETİRİLDİLER'

Hükümetin son dönemde HDP'ye yönelik saldırıların arttığını dile getiren Tosun, son bir yıldır bunun HDP Diyarbakır il binası önünde oturan aileler tarafından yapıldığını ve provokasyon yaratılmak istendiğini vurguladı. Remziye, ailelerin bilinçli bir şekilde orada oturduklarını ve bunun hükümet eliyle yapıldığını, orada bulunan polislerin de hakaretlere ve saldırılara sessiz kaldığını kaydetti. Remziye, “Ana akım medya dünden beridir beni hedef alan haberler yapıyor. Fakat il binasında bulunan bir kamera var oradan da bakılabilir. Bana yönelik saldırılar sürekli oluyor. Bu bilinçli bir şekilde yapılıyor. Kadınların alanlarda olması hükümeti kızdırıyor ve bu saldırıları aileler üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Benim danışmanım olaya müdahale etmek isterken polisler tarafından darp edildi” dedi.

'İL BİNASI ÖNÜNDE OTURAN AİLELER BİR PROJEDİR'

İl binası önünde oturan ailelerin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir projesi olduğunu söyleyen Tosun, Diyarbakır’da çocukları PKK’ye katılan ailelerin hepsinin arandığını belirtti. Tosun, özelde kadın vekillere daha çok saldırılarının olduğunu ifade ederek, “Biz kadınlar her zaman alanlarda olacağız. Bu süreci yürütenler kadınlardır, kadının sesini kesmeye çalışıyorlar. Meclise dönüp baktığımızda ise hazırlanan fezlekelerin de en çok kadın vekillere açıldığını görebiliyoruz” diye belirtti.

'HDP ÖNÜNDE OTURMAK ÇÖZÜM DEĞİL'

Ailelerin bu tür oyunlara gelmemesi gerektiğini ve el ele verip mücadele etmeleri gerektiğini dile getiren Tosun, ailelerin bu oyuna gelmemesi için daha önce de birçok kez çağrıda bulunduklarının altını çizdi. Orada oturan ailelerin çocuklarının da ailelerine çağrı yaptığına işaret eden Tosun, “Aileler hükümetin bu oyununa gelmemeli. Bize saldırarak, hakaret ederek bir sonuca ulaşamayacaklar. Gelin hep beraber barışı savunalım, el ele vererek bu ülkeye demokrasiyi getirebiliriz. Hep beraber barışı haykıralım. HDP önünde oturmak çözüm değil” şeklinde konuştu. 

HAKKINDA SORUŞTURMA

Öte yandan saldırıya ve cinsiyetçi söylemlere maruz kalanın Remziye Tosun olmasına rağmen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yalnızca Remziye’ye yönelik “hakaret etmekten” soruşturma başlatması dikkat çekti.