Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, Parti Meclisi (PM) üyeleri Celalettin Yalçın'ın kendisini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırılıp işkence edilmesini protesto etti. Yalçın'ın kaçırıldığı yer olan Levent Metrosu girişinde yapılan açıklamaya Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüleri Cengiz Çiçek ve Esengül Demir, HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Oya Ersoy, HDP PM üyeleri, Bileşik Mücadele Güçleri (BMG), HDP İstanbul İl ve ilçe örgütü üye ve yöneticileri katıldı. Açıklamada “Çete ve mafya düzenine boyun eğmeyeceğiz" pankartı açılırken sık sık "Gözaltılar, tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganları atıldı.

‘VAZGEÇMEK YOK, DİRENİŞE DEVAM’

Açıklamada konuşan Celalettin Yalçın, yaşadıklarını anlattı. Levent Metrosu’na bineceği sırada gözaltına alındığını ifade eden Yalçın, "Burada beni ters kelepçeleyip gözaltına aldılar. Araca bindirip gözlerimi bağladılar. Ardından bir ormana götürüp işkence ettiler. İşkenceler sonuçsuz kalınca bir ormana götürüp başıma silah dayadılar ve kelime i şahadet getirmemi istediler. Fakat istediklerini yapmayınca 'sana son bir şans veriyoruz' deyip beni sadece iç çamaşırlarımla bırakıp gittiler. Bütün işkencelerin rağmen mücadelemden asla vazgeçmeyeceğim" dedi.

‘HTS KAYDINDAN TELEFON BULUNMALI’

Ardından söz alan HDP Milletvekili Oya Ersoy, cezasızlık politikasının sonucu olarak bu tür durumların yaşandığını söyledi. Yaşananların organize bir suç olduğunu belirten Ersoy, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek, bir açıklama yapmasını istedi. Ersoy, "Arkadaşımız söylemeyi unuttu ama arkadaşımızın telefonu kaçıran kişilerde. Bu telefonun HTS kayıtlarında nerede olduğunu bulunmalıdır. Yine cüzdanı ve 3 bin TL para da bu kaçıran kişiler aldı" diye konuştu.

‘İŞKENCEYİ YENECEĞİZ’

Bu tür kaçırmalarla biat eden bir toplum yaratılmak istendiğine vurgu yapan Ersoy, "Biz bunların saiklerini çok iyi biliyoruz. Bunu 80'lerde 90'lardan biliyoruz. Tüm demokrasi güçleriyle birlikte bu ülkeyi karanlığa teslim etmeyeceğiz. Başta Cumartesi Anneleri olmak üzere bu duruma maruz kalan herkese sözümüz bu işkenceyi yeneceğiz" diye belirtti.

‘DAHA ÇOK BİRLEŞİP GÜÇLENECEĞİZ’

Ardından söz alan alan BMG üyesi Mahir Gürz, Yalçın şahsında son olarak yaşanan durumun daha önce birçok kez yaşandığını hatırlattı. İktidarın bir kriz içinde olduğunu ve bu krizi aşmak için bütün demokrasi güçlerine saldırdığını belirten Gürz, "Bu kaçırma ve işkence gibi insanlık dışı uygulamalar da iktidarın başvurduğu karanlık işlerdir. Biz bunu Kürdistan'dan biliyoruz. Bugüne kadar binleri bulan faili meçhul var. Biz insanların nasıl işkencelere katledildiğini biliyoruz. Son yaşanan saldırı aslında HDP, BMG ve demokrasi güçlerine yapılan bir saldırıdır. Ama hiç bir saldırı bizi mücadelemizden uzaklaştıramayacak. Bizler daha çok birleşeceğiz ve daha çok güçleneceğiz" ifadelerini kullandı.

Açıklama yapılan konuşmalar ardından son buldu.