Batman’ın Beşiri ilçesinde İpek Er’in ölümüyle ilgili "nitelikli cinsel saldırı" suçlaması hakkında dava açılıp tutuklanan Uzman Çavuş Musa Orhan tahliye edileceği dün HDP Batman Milletvekili Felekns Uca tarafından dile getirilmişti. Uca’nın uyarılarından saatler sonra Orhan’ın serbest bırakıldı. 

TAZİYE SÜRERKEN SERBEST BIRAKILDI

Uzman Çavuş'un intihardan sonra gözaltına alınıp serbest bırakıldığını hatırlatan Uca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “cenaze bizimdir” açıklamasına dikkati çekti. Uca, "O açıklamanın ardından anladık ki Uzman Çavuş serbest bırakılacak. Halkın tepkisini dindirmek için bir tutuklama gerçekleştirdiler. Kısa bir süre sonra, daha taziye devam ederken serbest bırakıldı. Bu serbest bırakılma aslında kadınlara verilen bir mesaj. Bir tecavüz konseptinin devamı niteliğindedir" dedi.

‘SOYLU'NUN AÇIKLAMASI BİR İTTİRAFTIR’

İpek Er'in ölümüne göz yuman devlet yetkililerinin ölümünden sonrada tecavüzcüleri koruduğunu vurgulayan Uca, şunları söyledi: "Soylu 'Cenaze bizimdir' diyor, ancak Uzman Çavuş'un tutuklanması için herhangi bir uğraş içine girmiyor. Aslında bu bir itiraf. Sorumlu devlettir. Çünkü Orhan'ın tutuklanması için değil, serbest bırakılması için uğraş verildi. İntihar öncesinden ve sonrasında devletin hiçbir yetkilisi ailenin yanında durup onlara adalet talebinde bulunmuyor. Ve Uzman Çavuş tüm uyarılarımıza rağmen dün akşam serbest bırakıldı."