Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında hazırlanan fezlekenin parti kapatma davasına ek delil olarak gönderildiği iddia edildi. İHA’da yer alan habere göre, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, Semra Güzel ile ilgili fotoğraflar, belgeler ve ifadelerin yer aldığı klasörü HDP’nin kapatılma davasına konulması için ek delil olarak hazırlayarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 26. Dönem Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım ile 27. Dönem Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında “örgüte üye olmak” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Söz konusu belgelerin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Anayasa’nın 69’uncu maddesi gereğince “HDP’nin kapatılmasına delil olabileceği” değerlendirildiği belirtildi.

SAVCI EKLEMEYECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin 14 Ocak’ta yaptığı açıklamada HDP'nin kapatılmasıyla ilgili olarak hazırladıkları iddianamede 451 kişi hakkında siyasi yasak talep ettiklerini hatırlatarak, “Biz iddianameye ek yapmayı düşünmüyoruz. İddianamemiz yeteri kadar ayrıntılı, hepsi hakkında yeterli delil var” demişti.

HDP: HENÜZ BİZE TEBLİĞ EDİLMEDİ

Konu üzerine ulaştığımız HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, kendilerine herhangi bir tebliğde bulunulmadığını söyledi. Dede, parti kapatma davasına ek delil eklenmesi halinde kendilerine de tebliğ yapılması gerektiğini belirtti.