Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşiminde Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin elektrik iletim hatlarıyla ilgili komisyon raporu görüşüldü. Görüşmeler tartışmalara neden oldu. AKP ve MHP'li meclis üyelerinin "Evet", Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) meclis üyelerinin "hayır" dediği rapor üzerine meclis üyeleri söz aldı.

HDP’Lİ MECLİS ÜYESİNİN KONUŞMASI ENGELLENDİ

Konu üzerine söz alan HDP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bedriye Kuş, “Biz doğa ve hayvan düşmanlarını arıyoruz; ya işte o düşmanlar meclisin içerisinde” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine AKP ve MHP’li üyeler  Kuş’a sert tepki gösterdi. AKP ve MHP’li meclis üyeleri,  Kuş’un üzerine yürüdü.  Kuş ile AKP ve MHP’li meclis üyelerinin tartıştığı salonda Kuş’un konuşma yapması engellendi. Çıkan tartışmalar ve yaşanan gerginlik nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, oturuma 5 dakika ara verdi. Ancak tartışmalar sona ermedi. Ayağa kalkan bazı meclis üyeleri  Kuş’un üzerine yürümek istedi.

Olayı görüntülemeye çalışan gazeteciler bazı CHP’li gençler ve İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer tarafından “başkan istemiyor” denilerek, engellenmeye çalışıldı.(Mersin/MA)