Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Diplomasi Komisyonu ve Alman Sol Parti milletvekilleri online toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Feleknas Uca, HDP Kadın Koordinasyonu üyeleri Latife Demirci Kahya, Mediha Yüksel ve Almanya Temsilcisi Leyla İmret, Almanya Sol Parti Milletvekili ve Kadın Sözcüsü Cornelia Möhring, Almanya Sol Parti Milletvekilleri Maja Tegeler, Ines Schmidt, Gökay Akbulut, Saadet Sönmez ve Cansu Özdemir katıldı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan HDP Kadın Basın Bürosu toplantıda, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü haftasına girilirken, Türkiye’de artan kadına yönelik şiddet ve çözüm önerileri konuşulduğunu belirtti.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

İstanbul Sözleşmesine yönelik saldırıların konuşulduğu belirtilen açıklamada, “İktidarın tartışmaya açtığı İstanbul Sözleşmesi’nin ise Almanya ve Türkiye açısından kadınlar için aynı öneme sahip olduğu dile getirildi. HDP Kadın Meclisi’nin çalışmalarıyla ilgili bilgilerin ve iktidarın kadın politikalarının yol açtığı sonuçların paylaşıldığı toplantıda, Türkiye'deki kadın mücadelesi ele alındı. Toplantıda, ayrıca Kürt illerinde kadınlara yönelik kolluk eliyle gerçekleştirilen taciz, tecavüz ve şiddet özel savaş politikası olarak değerlendirildi. Faşizmin kurumsallaştırılma çabasına karşı ortak çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Önümüzdeki haftalarda, Avrupa’daki farklı kurumlardan kadınların yer alacağı online toplantılara devam edilecek” denildi.(MA)