Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir'in 70 yaşındaki annesi Kadriye İmir Almanya'dan Ankara'ya geldiği Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınarak, karakola götürüldü.

Konuya dair ulaştığımız HDP’li İmir, “Esenboğa Havalimanı’nda pasaportumuzu verdikten sonra annemin yakalama kararı olduğu söylendi ve gözaltına alındı” dedi. Dosya hakkında bilgi alamadıklarını aktaran İmir, Ankara 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2019 yılında annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldığına dair bilgi alabildiklerini söyledi. Annesinin 70 yaşında ve hasta olduğunu da dile getiren İmir, annesinin kısa zaman önce ameliyat olduğunu ve annesinin sağlık sorunları nedeniyle Ankara’ya getirdiklerini aktardı.

TEM ŞUBE'YE GÖTÜRÜLECEK

Annesinin birçok kez Türkiye’ye gelip gittiğini vurgulayan İmir, kendilerine tebligat yapılmadığını ve soruşturma hakkında da gözaltı sonrasında bilgileri olduğunu aktardı. Saatlerdir Esenboğa Havalimanı’nda tutulduklarını anlatan İmir, annesinin sağlık kontrolü ardından Ankara TEM Şube’ye götürüleceğinin bilgisinin verildiğini belirtti.