Diyarbakır’da 4 gün önce beyin kanaması geçiren Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım, yaşamını yitirdi.

Kanama geçirdikten sonra Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitm ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan, oradan da Özel Memorial Hastanesi'ne sevk edilen Yıldırım, burada yapılan müdahaleyle kanaması durduruldu. Ancak bilinci kapanan Yıldırım, solunum destek cihazına bağlandı.Tedavi gördüğü hastanede öğleden sonra durumu kötüleşen Yıldırım, akşam saatlerinde yaşam mücadelesini kaybetti.

10 yıl önce de beyin kanaması geçiren Yıldırım, 2020’nin Aralık ayında koronavirüse yakalanmış, koronavirüsü ağır geçirmesine rağmen hastalığı atlatmıştı.Yıldırım’ın Diyarbakır’da toprağa verilmesi bekleniyor.

HDP'DEN KADİR YILDIRIM MESAJI

HDP Eşbaşkanları Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın yaşamını yitirmesine ilişkin yaptıkları açıklamada, “Mamoste Kadri’den çok şey öğrendik. Eserleri, derin birikimi bizimle yaşamaya devam edecek” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan HDP Eş başkanı Pervin Buldan ile Mithat Sancar, yaşamını yitiren Yıldırıma’a ilişkin açıklama yaptı.Açıklamada, “26. Dönem Siirt Milletvekilimiz, Akademisyen Kadri Yıldırım’ın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrendik. Hayatını Kürt dili çalışmalarına adayan, sayısız bilimsel eseri ardında bırakan, binlerce öğrenci yetiştiren Mamoste Kadri’den çok şey öğrendik. Eserleri, derin birikimi bizimle yaşamaya devam edecek.Yıldırım’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve öğrencilerine başsağlığı diliyoruz.”(MA)