Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Pero Dündar, Milletvekili Tuma Çelik hakkında Meclis’e iletilen fezlekede, kendisini ve kadın mücadelesini hedef alan iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı. İddiaların asılsız olduğu belirtilen açıklamada, “Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında TBMM’ye iletilen fezlekede, şahsım ve kadın mücadelesi kırmızı çizgisi olan, sadece sözde değil özde de kadın partisi olan partim HDP’ye dönük yer alan aslı olmayan suçlamalar ve iddialara ilişkin kamuoyuna bu açıklamayı yapma gereğini duyuyorum” ifadelerine yer verildi.

Kadın mücadelesi ve kazanımlarının her dönem erkek egemen iktidarların hedefinde olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Nitekim bugün bizler hakkında ileri sürülen ve hiçbir gerçekliği olmayan iddiaların da bu saldırılardan bağımsız olmadığını çok iyi biliyoruz. İktidar temsilcileri ve kalemşörleri tarafından bu tür olaylar üzerinden kadın mücadelemiz, partimiz, milletvekillerimiz, çalışma arkadaşlarımız hakkında adeta bir algı operasyonu yürütülerek mücadelemizi geriletmek amaçlanmıştır. Ve yine yapılan bu saldırıların asıl hedefi partimiz ve kadın mücadelemizdir” denildi.

‘GERÇEKLİK PAYI YOKTUR’

Partisi ve şahsına yönelik iddialar ve suçlamaların asılsız olduğu kaydedilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Şahsıma ve partimize yöneltilen iddialar ve suçlamalar asılsızdır. Söz konusu kadınla şahsım ve diğer arkadaşlarımızın yaptığı görüşmelerde de kişi taciz ve tecavüze uğradığına dönük herhangi bir beyanda bulunmamıştır. Kadının beyanı esastır anlayışımızdan hareketle süreci en sağlıklı bir şekilde yürütebilme adına bir duruşla kendisi ile dayanışma içerisinde olduğumuzu ve her türlü desteği kendisine sunacağımızı belirttik. Kendisini tehdit etme, olayın üstünü kapatma gibi benim ve arkadaşlarım hakkında yapılan haberlerin gerçeklik payı yoktur.”

‘KORUMAYA ÇALIŞTIK’

Konuyla ilgili açıklama yapılmamasının nedeninin kadını korumak amacıyla olduğunu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “İlk gün itibari ile de bu asılsız iddialar ve suçlamalara ilişkin cevap verebilirdik ancak bir kadını basın ya da farklı yerlerde tartışma ve polemik konusu yapmak istemedik. Kendisinin de bizden ailesinin ve çevresinin bu durumdan haberdar olmamasına dönük bu yönlü bir talebi olmuştur. Bu yüzden hakkımızda çıkan asılsız haberlere karşı sessizliğimizi korumamızın nedeni de yine kadını koruma ve kollamaya dönüktür.”

‘KADIN MÜCADELEMİZE SALDIRIDIR’

Açıklamada, “Bir kez daha belirtiyorum ki; kadına yönelik şiddet nereden ve kimden gelirse gelsin bunun karşısında olmaya devam edeceğim. Yapılan bu saldırıları kadın mücadelemize ve örgütlülüğümüze dönük bir saldırı olarak görüyoruz. Kadın örgütlülüğü ve dayanışması ile hiçbir erkeğin ve kesimin mücadelemize zarar veremeyeceğini belirtiyorum” ifadelerine yer verildi.