Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Suruç Katliamı’nın 6’ncı yıl dönümü dolayısıyla Attalos Heykeli önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Suruç katliamında yaşamını yitiren 33 kişinin fotoğraflarının yer aldığı pankartın açıldığı açıklamada, “Suruç için adalet herkes için adalet” dövizleri taşındı. 

‘DEVLET BİLİGİSİ DAHİLİNDE KATLİAM İŞLENDİ’

Açıklamada konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi üyesi Selma Yavuz, katliamın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen yargılamanın ilerlemediğini söyledi. Yavuz, “Bu ülkede özgürlük ve eşitlik mücadelesinden, halklarımızın bir arada yaşama iradesinden korkanlar; iktidarlarının her sallandığında yeni bir katliamla bu ülkede direnenlere, ezilenlere, mücadele edenlere, yeni bir yaşamın mümkün olduğunu anlatanlara saldırmaktan, katletmekten geri durmadı. Suruç katliamı ve 33 düş yolcusunun katledilmesi de bunlardan biridir. Bu katliam, bundan öncekiler gibi devletin bilgisi dahilinde işlenmiştir ve katiller aynı devlet aklı ile korunmaktadır. Bu yüzden Suruç katliamının 6. Yılında Suruç için adalet herkes için adalet diyoruz” diye konuştu. 

‘KATLİAMIN SORUMLUSU HÜKÜMETTİR’

Ardından konuşan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Suruç katliamının gençliğe, sosyalistlere ve insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu ifade etti. Bu suçun failinin devlet olduğunun altını çizen Bülbül, “Bu suçun faili Suruç Kaymakamı ve yargıda olup da yargısal faaliyetleri yapmayanlardır. Bu gün iktidarda olan ve aslında fiilen demokratik, insani ve ahlaki olarak 7 Haziran’da iktidarı biten AKP, Suruç katliamını, Gar Katliamını yapılıp Türkiye kan deryasına çevirdi. Türkiye’de meydanlar kanlıdır dedik. Bu kanın sorumlusu hükümettir” dedi.

Açıklama “Suruç için adalet herkes için adalet” ve “Suruç’un hesabı sorulacak” sloganları ile sonlandı.(Antalya/MA)