Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, milyonların katıldığı Newroz kutlamalarına ilişkin teşekkür mesajı yayınladı. “Newroz alanlarını dolduran milyonlara sonsuz teşekkürler” başlıklı açıklamada, 2021 Newrozu’nun büyük bir kararlılık ve coşkuyla geçtiği vurgulandı. 

BURADAYIZ MESAJI

Newroz’un herkese umut olduğunu belirtilen mesajın tamamı şöyle: “Değerli halkımız, kıymetli parti yöneticilerimiz ve üyelerimiz, 2021 Newrozu’nu büyük bir coşkuyla ve kararlılıkla geride bıraktık. Milyonların buluştuğu Newroz halayında bu ülkede değişim isteyen, özgürlük talep eden herkese umut oldunuz. Zalimlere de ‘Milyonlar olarak buradayız’ mesajını vererek özgürlük, barış ve demokrasi talebini en güçlü şekilde haykırdınız. Bize böylesine kararlı ve inanç dolu bir halkın evlatları olmanın mutluluğunu yaşatınız. Ülkenin dört bir tarafına cesareti yaydınız.

KARANLIĞA KARŞI NEWROZ ATEŞİ

Kapatma davasından milletvekilliklerinin düşürülmesine, seçilmiş siyasetçilerin rehin alınmasından tüm parti yapımıza operasyonlara kadar her yerde partimize durmadan saldırıların gerçekleştirildiği bir süreçte karanlığı aydınlığa dönüştüreceğimizin kararlığını dört bir yana müjdelediniz. Güneşin ilk ışıkları çıkmaya başladığında karanlığın kendi inine çekilmekten başka şansı yoktur. Ülkenin en karanlık anında yaktığınız Newroz ateşiyle bu iktidara tüm baskı politikalarına karşı dimdik duracağımızın ve karanlığı yırtacağımızın mesajını verdiniz.

NEWROZ KUTLU OLSUN 

Güneşin en karanlık dehlizleri aydınlatma gücü gibi Newroz ateşiyle bu ülkeye yaşatılmak istenen kara kışın bahara dönüşeceğinin inancını herkese gösterdiniz. Azim, kararlılık ve cesaret dolu duruşu ile demokrasi ve özgürlük mücadelesine olan inancı perçinleyen siz milyonlara milyonlarca kez teşekkür ediyoruz ve şükranlarımızı sunuyoruz. Newroz’un sorunsuz bir şekilde geçmesini sağlayan, büyük bir özveriyle, gece gündüz demeden çalışan PM, MYK, Kadın ve Gençlik Meclisi üyelerimize, il ve ilçe örgütü yöneticilerimize, milletvekillerimize, yerel seçilmişlerimize, mahalle ve köylerde çalışan partililerimize ve tertip komitelerine verdikleri büyük emekten dolayı teşekkür ediyoruz.  Tüm halklarımızın Newroz bayramını bir kez daha kutluyoruz. Bijî Newroz. (Yaşasın Newroz)”