Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü tarafından oluşturulan bir heyet Kozluk’un Bekirhan Beldesi’ne bağlı 9 köyde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), 23 Haziran’da bu yana elektriğini kestiği köyleri ziyaret etti. Heyette yer alan Batman Milletvekilleri Feleknas Uca, Necdet İpekyüz, görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir, Songül Korkmaz ve TJA, ilk olarak Yeniçağlar (Zîlanê) köyünü ziyaret etti.

11 GÜN KÖYLÜLER SUSUZ

Köylüleri dinleyen heyet daha sonra bir açıklama yaptı. Köylülerin katılımı ile yapılan açıklamada HDP Batman Milletvekilli Necdet İpekyüz konuştu. İpekyüz, insanın yaşamını idame etmesi için hayati önemde bulunan suyun kesilmesi ile birlikte köylülerin zor günler geçirdiğini belirterek bu durumun derhal son bulması çağrısında bulundu. Gece gündüz TV’lerde koronavirüs önlemlerinden bahsedenlerin 9 köyü 11 gündür susuz bıraktığını kaydeden İpekyüz, “11 gündür tarla, hayvan ve insanlar sudan mahrum bırakılmış. 3 milyar TL’yi elektrik şirketine verenler bu gün yüzlerce evi susuz bırakmış durumda. Şirketler elektrik faturasını kesmeye geldiğinde kolluk kuvvetleri ile geliyorlar. Baskı ve şiddet yolunu kullanıyorlar” diye konuştu.

CAMİ’NİN SUYUNU KESTİLER

Sermayenin emrinde olanların bu gün camileri susuz bıraktığını kaydeden İpekyüz, DEDAŞ’ın zulmünün geldiği noktaya dikkat çekti. İpekyüz, köylülerin yaşadığı bu sorunu her platformda dile getireceklerini belirterek, yaşanan mağduriyetin derhal giderilmesi çağrısında bulundu. 

Heyet ardından Karpuzlu (Selîvê) köyüne geçerek oradaki köylülerin sorunlarını dinledi.(Batman/MA)