HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki kesinleşmiş yargı kararının MHP’li Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın tarafından okunması, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin uzun süredir yaptığı “HDP kapatılsın” çağrılarının, AKP tarafından sahiplenilmesi olarak görüldü. Celal Adan’ın, 22 Temmuz 1980’de katledilen DİSK Başkanı Kemal Türkler’in katledilmesiyle ilgili davada, “cinayeti azmettirmek” suçundan hakim karşısına çıkması ve “delil yetersizliği”nden beraat etmesi bir kez daha gündeme geldi.

Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler Soydan da “Azmettiren ve silah temin eden Celal Adan şu anda Meclis’te olup kendi katillerinin kurtarılması için çok büyük çaba sarf etmişlerdir” açıklaması yapmıştı.

KAPATMA DAVASI 

MHP’li Adan’ın Gergerlioğlu hakkındaki kararının Genel Kurul’da okumasından kısa bir süre sonra, siyasetle yakın ilişkide olan Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması için dava açtı.  Şahin, 16 Aralık 2013’te Yargıtay'a üye olarak seçildi. Yargıtay 14. Ceza Dairesi Başkanlığı görevini yürüttü. 

ERDOĞAN 4’ÜNCÜ SIRADAN SEÇTİ

Şahin, 4 Haziran 2020 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından 4’üncü sırada yer almasına rağmen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçildi. Yargıtay üyelerinin yaptığı seçimde ilk 5’e Veli Dalgalı (88 oy), Eyüp Yeşil (77 oy), Alper Yükselen Bikirli (53 oy), Bekir Şahin (51 oy) ve Ali İhsan Öztekin (30 oy) girmişti.

Erdoğan’ın Şahin’e bu ilgisi de tesadüf görünmüyor. Keza Şahin, AKP ve Erdoğan’ın özel politikalar yürüttüğü imam hatip okulundan mezun oldu.  Çorum İmam Hatip Lisesi ve Dokuz Eylül Hukuk mezunu olan Şahin’in, Yargıtay'da muhafazakar kanattaki üyelerden biri olduğu biliniyor.

Genç İmam Hatipliler Derneği de 26 Haziran 2020 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Çorum İmam Hatip Lisesi Mezunu Bekir Şahin’e tebrik olsun ziyaretinde bulunmuştu.

SOYLU İLE KARIŞILIKLI ZİYARET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Bekir Şahin'e 9 Temmuz 2020’de tebrik ziyaretinde bulunmuştu. 5 Ekim 2020 tarihinde de Soylu’nun Şahin’i makamında ağırdı. 

AĞIR CEZA BAŞKANLIĞI YAPTI

Şahin, İzmir ve Çorum hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Şahin, sırasıyla Batman/Gercüş, Kastamonu/Küre, Aydın/Çine Hâkimliği, Ağrı/Doğubayazıt Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Adana Hâkimliği ve Adana Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.