Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı'nın en büyük ilçelerinden olan Patnos'u yüksek bir oy oranı ile kazanmak istiyor. 2014 yılında belediyeyi AKP kazanırken, daha sonra ilçede yapılan tüm seçimlerde HDP yüzde 70'i aşan bir oy oranıyla birinci parti oldu. Son olarak yapılan 24 Haziran seçimlerinde HDP oylarını yüzde 73,7'ye çıkarırken belediye eşbaşkan adayları Müşerref Geçer ve Emrah Kılıç, 31 Mart yerel seçimlerinde rekor oyla kazanacaklarını söyledi. 

'PATNOS'TA GÜZEL BİR ZAFER ELDE EDECEĞİZ' 

Patnos Belediye Eşbaşkan Adayı Müşşeref Geçer, siyasete 1999 yılında Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) ile başladı. İki dönem parti meclis üyeliği yapan Geçer, şuan aynı zamanda Demokratik İslam Kongresi (DİK) Şura üyesi. AKP'nin 5 yıldır ilçede çalışma yapmadığını belirten Geçer, özellikle AKP belediyeciliğinin kadınlara dönük tek bir çalışmasının olmadığını ifade etti. Hem kadın, genç ve çocuk odaklı hizmetler yürüteceklerini söyleyen Geçer, “Patnos feodalitenin yoğun olarak yaşandığı bir ilçe. Kadınların kendini  ifade edebileceği, emeğini aile ekonomisine kaktı olarak kullanabileceği alanlar yaratacağız. Yine kadınların istihdam edilmesi için çalışmalar yapacağız. Gittiğimiz tüm toplantılarda kadınların kooperatifleşme ile ilgili belediyenin projeler yapmasını istiyor. Bu konuda belediye olarak partimizin de tüzüğünde belirttiği gibi bir hizmet yapacağız. Kadınlarla birlikte güzel bir Patnos, desteklerini de isteyerek hep birlikte güzel bir zafere ulaşacağız" dedi. 

'ALTYAPI SORUNLARI VAR'

İlçenin altyapı ve üstyapı gibi önemli sorunlarının olduğunu söyleyen Geçer, ilçenin temiz ve yaşanabilir olması için ellerinden gelen tüm gayreti sarf edeceklerini belirtti. Yine ilçenin içme suyu sorununun olduğunu ve yıllardır çözülemediğini aktaran Geçer, bu sorunların çözümü için detaylı bir tartışma ve projelendirme çalışmaları yapacaklarını ifade etti. 

'YÜKSEK BİR OY ORANI İLE KAZANACAĞIZ'

Diğer eşbaşkan adayı Emrah Kılıç ise 2009 yılından bu yana Patnos’ta bankacı olarak çalıştı. Yerel seçimlerde HDP’den eşbaşkan adayı olarak gösterilen Kılıç, 31 Mart seçimlerinde Patnos'u yüksek bir oyla kazanmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. İlçede HDP'ye yoğun bir ilginin olduğunu söyleyen Kılıç, seçim çalışmalarının halkla birlikte yürütüldüğünü belirtti. Kılıç, "Şuana kadar bize oy vermeyeceğini söyleyen kimseyle karşılaşmadık. Buradaki halk bizden daha çok çalışıyor ve partimizin propagandasını yapıyor. Bizler de oy istemek yerine sadece halkımızı ziyaret ediyoruz” dedi.

'EVLERDE SU AKMIYOR'

İlçenin çok önemli sorunlarının olduğunu söyleyen Kılıç, ilçede öncelikle yapılması gereken çalışmanın su sorununu çözmek olduğunu belirtti. Kılıç, “İlçede gittiğimiz her yerde su probleminden söz ediliyor. İnsanlar temiz ve sağlıklı suya erişemiyor. Hatta evlerde sular bile akmıyor. Yine ciddi altyapı problemlerimiz var. Şuan ilçede yollar berbat bir halde. Öncelikle bu tür sorunları çözmemiz gerekiyor. Bunları çözdükten sonra asıl yapmak istediğimiz projeleri hayata geçireceğiz. Biz ilçenin acil sorunlarını çözdükten sonra kültür, sanat, kadın ve çocuk odaklı projelerimizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

'PATNOS'U TEMİZ BİR KENT HALİNE GETİRECEĞİZ'

Kentin her yerinde hastalıkları tetikleyen çöp yığınlarının olduğunu söyleyen Kılıç, Patnos'u temiz bir kent haline getireceklerini belirterek,"AKP burada 5 yıl boyunca halkı dikkate almayan ve sadece rant amaçlı çalışmalar yürüttü. Halk bunu çok iyi görüyor. Biz bunun alternatifi olarak bütün aşamalarda halkla birlikte ortak kararlar alarak bir çalışma prensibi benimseyeceğiz” ifadesinde bulundu. 

Kılıç son olarak kent dışındaki ilçe seçmenlerine çağrı yaparak, 31 Mart'ta Patnos'a gelerek oylarını kullanmalarını istedi.