Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, partinin İzmir İl Örgütü’ne yapılan saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ın ailesine taziye ziyaretinin ardından parti binalarının bulunduğu sokağa geldi. Kadınlar, hazırladıkları Deniz Poyraz’ın isminin ve fotoğrafının olduğu tabelayı, parti binasının bulunduğu sokağa astı. 

‘KATİL ÇADIR’

Parti binası önüne kurulan çadırın kaldırılmasını talep eden kadınlar adına konuşan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, “Bu çadır İzmir Valiliği ve saray tarafından buraya konmuştur. Partimizi hedef haline getirmek için bu katil çadırı buraya kurmuşlardır. Deniz yoldaşımız Suriye'de eğitim görmüş biri tarafından katledilmiştir. Bu çadır katil bir çadırdır. Katil çadırın buradan kaldırılmasını istiyoruz. Bu kurşun insanlığa sıkılmıştır. Biz bu nedenle bu sokağa Deniz Poyraz sokağı adını veriyoruz. Türkiye’de barışı, demokrasiyi birlikte yaşam mücadelemize inşa edilecek” diye konuştu. 

BAŞARAN: PROVOKASYON ÇADIRI 

Yapılan konuşmanın ardından yürüyüşe geçen kadınlar, polislerce engellendi. Engelleme üzerine kadınlar, Şair Eşref Bulvarı üzerinde yolunu trafiğe kapatarak, oturma eylemi başlattı. Burada konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Çadır partimizi hedef gösteriyor. Bu çadırı provokasyon olsun diye kurdular. Bu çadırı AKP ve MHP koymuştur” ifadelerini kullandı. 

Polis engellemesine tepki gösteren Başaran, polislere “Denizin sorumlusunuz” dedi.

KADINLARA MÜDAHALE

Oturma eylemini sürdüren kadınlara, polis biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti. Polis müdahalesine tepki gösteren kadınlar, slogan, alkış ve zılgıtlarla eylemini sürdürdü. 

Daha sonra parti binasına geçen kadınlar, Poyraz’ın katledildiği yere karanfil bırakarak, anı defterine yazdı.