İçişleri Bakanlığı tarafından “çocuklarının dağa kaçırıldığı” iddiasıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü binası önüne yönlendirilen ailelere katılması için Habib Gökdağ isimli yurttaşa polis tarafından para teklif edildi. Ankara Keçiören ilçesinde yaşayan Gökdağ, 2015 yılında YPG’ye katılan kardeşi Ömer Gökdağ için polisler tarafından HDP Diyarbakır İl binası önünde oturulmaya zorlandığını söyledi. Polislerin HDP önünde oturması halinde kendisine 5 bin TL para teklif ettiğini belirten Gökdağ, söz konusu teklifin iki defa yaptığını söyledi. 

‘SİLAHIYLA BİRLİKTE YPG’YE KATILDI’

Kardeşi Ömer Gökdağ’ın 2015 yılında Cizre’de askerlik yaptığı sırada YPG’ye katıldığı bilgisini veren Habib Gökdağ, kardeşinin askerlik yaptığı sırada bir uzman çavuşun ırkçı saldırısına uğradığını, daha sonra ise silahıyla birlikte YPG’ye katıldığını söyledi. Kardeşinin YPG’ye katılmasından sonra evlerine sürekli polis baskını olduğunu da aktaran Habip Gökdağ, “En son iki ay önce polisler beni arayarak HDP İl binası önünde kardeşim için eylem yapmamı ve orada oturmam halinde bana 5 ile 6 bin arası para vereceklerini söylediler. Ben ise tekliflerini reddettim. Bir kere de benimle yüz yüze konuşarak aynı teklifte bulundular. Sürekli olarak ‘Devlet arkanda' diye beni ikna etmeye çalışıyorlar’ diye konuştu.

‘TEHDİT EDİLDİM’

Gökdağ polisin söz konusu teklifini reddettiği için kendisine yönelik baskıların arttığını da söyledi. Gökdağ, “Bana HDP önündeki eyleme katıl dediler. Ben de YPG’ye katılan kardeşimin kendi özgür iradesiyle katılım yaptığını söyleyince; bu sefer kardeşimin götürdüğü silahın parasını ödetmekle tehdit ettiler. Beni bir kafeye götürüp, eyleme katılmamam durumunda kardeşimin kendisiyle birlikte götürdüğü silahın parasını alacaklarını silahtan dolayı bana dava açtıklarını söylediler. Ancak ben araştırdığımda öyle bir davanın açılmadığını gördüm. Beni bununla tehdit ediyorlar” diye ifade etti. 

'KÜRT HALKINA SAYGISIZLIK EDERİM‘

Kardeşinin YPG’ye katılmasından hemen iki gün sonra Cizre’ye gittiklerini ve oradaki polisler tarafından kötü muameleye maruz kaldıklarını söyleyen Gökdağ, “Oraya gittiğimiz sırada polisler ‘Siz niye böylesiniz’ diye sorunca bende onlara 'kardeşim sizin yüzünüzden gitti' dedim. Bize çok hakaret ettiler. Şimdi kardeşim kendi özgür iradesiyle gitmiştir. Kardeşim çocuk da değil. Çocuk olsa asker olmazdı. Sorumluluğu bize yüklüyorlar, haklarımızı yok sayıyorlar. Bir yere rahatça gidip gelemiyoruz. Ama şunu söyleyeyim ki, eğer gidip HDP Diyarbakır İl binası önündekiler katılırsam hem kardeşime hem de Kürt halkına saygısızlık etmiş olurum” dedi.

Polis daha önce de 2015 yılında PKK’ye katılan Rozerin Sever’in annesi Hanım Sever’i iki kez arayarak HDP önünde oturması için 10 bin lira para teklifinde bulunmuştu.