Bir süredir Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü önünde oturan grup, her gün polis eşliğinde gidip gelerek bekleyişini sürdürüyor. Grup içerisinde yer alan ve HDP binasına girenlere saldıran, polisin ise hiçbir engellemede bulunmadığı kişiler, bu kez jinnews muhabiri Gülistan Azak’a saldırdı.

Saldırıyı anlatan muhabir Azak, haber takibi yapmak üzere gittiği il binasının polislerce ablukada olduğunu, ablukadan dolayı çanta ve üst araması yapıldığını belirtti. Azak bariyerleri geçtikten hemen sonra il binasının önünde oturan gruptan bir kadının koşarak kendisine yöneldiğini ve ayakkabı fırlattığını, hakaret ve fiziki şiddette bulunduğunu kaydetti. Azak gürültüyü duyan partililerin kendisini hızla yardım ederek içeri aldığını ifade etti.

Azak yaşananlara ilişkin şunları aktardı: “Haber takibi yapmak üzere gittiğim il binasının polislerce ablukada olduğunu gördüm. Polis bariyerleriyle kapatılan ilk ablukaya ulaştığımda polisler girişin yasak olduğunu belirttiler. Bunun üzerine basın kartımı gösterdim. Burada polisler tarafından üst ve çanta aramam yapıldıktan sonra geçtim. Az ileride partinin kapısının da aynı bariyerlerle kapatılmış olduğunu görünce burada bulunan polislerden birine nasıl gireceğimi sordum. İl binasına girmek istediğimi duyan nöbet tutan kadınlardan biri ayağındaki ayakkabıyı çıkarıp bana fırlattı ve koşarak yanıma gelip saçımı çekmek istedi. Bu sırada bana küfür ve hakaret ediyordu. Polisler bu sırada beni kolumdan tutarak bariyerlerle kapalı olan il binasının kapısına doğru sürükledi. Burada kısmen açık olan bir alandan içeri girebileceğim belirtildi. Gürültü nedeniyle kapı girişine gelen partililer tarafından hızlıca içeri alındım. Korkmuş olabileceğimi düşünerek su ikram ettiler.”