İçişleri Bakanlığı tarafından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü önünde bekletilen grup, Demokratik Bölgeler Partisi Üyesi İhsan Çapan’a saldırdı. Çapan, dün HDP Diyarbakır İl binasından çıkarken, binaya girip çıkanlara saldırıları organize etmesiyle bilinen Celil Begdaş’ın sözlü ve küfürlü saldırısına uğradı. Servis edilen haberlerde ise Begdaş, Çapan’ın kendilerine saldırdığı iddiasında bulundu. Ancak Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) servis ettiği görüntülerde, olayın Begdaş’ın iddialarının tersine yaşandığını ortaya çıktı. 

Görüntülerde, Çapan'ın yüzünde maske olduğu, ona saldıran grup içinde yer alan Celil Begdaş ve Süleyman Aydın'ın yüzünde ise maske olmadığı, Begdaş'ın maskeli olan Çapan'a yüzünü dönerek tükürdüğü, ayrıca grubun Çapan'a hakarette bulunduğu ve ardından maskesiz bir şekilde il binasına saldırdığı görüldü. 

Sigara yasağına rağmen polislerin yanında sigara içen gruba polisin müdahale etmemesi de dikkat çekti. 

Saldırıya uğrayan Çapan, ilk olarak HDP önünde bekletilen kadınlardan birinin kendisine maskesini çıkararak tükürdüğünü, ardından bir kaç kişinin saldırısına uğradığını söyledi. 

Olayın ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden aranarak ifadeye çağrılan Çapan, saldıran grup hakkında şikâyetçi olacağını belirtti.