Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Binası önünde çocuklarının dağa gönderildiğini iddia ederek bekletilen bir grup, parti binasında çıkan Emine Yüksel adındaki bir kadına saldırdı.

İÇİ BUZ DOLU ŞİŞE FIRLATTI

Koronavirüs salgınına rağmen HDP önünde kurulan çadır içinde fiziki mesafe kurallarına uymadan bekletilen grup, HDP binasından çıkan Yüksel’e içi buz dolu bir litrelik su şişesi fırlattı. Burnuna isabet eden şişenin ağrısıyla neye uğradığını şaşıran Yüksel, hastaneye gidip darp raporu aldı. Burnunda çatlak oluşan Yüksel’in yaşadıkları parti binası ve çevresini gören kameralara da yansıdı.

BURNU ÇATLADI

İki aydır Diyarbakır’da yaşadığını söyleyen Yüksel, parti binasının yerini bilmediğini dile getirerek, “Binanın nerede olduğunu bilmiyordum. Birkaç kişiye sordum öyle buldum. Partinin önündeki çadırı görünce, yardım çadırı sandım. Sonra partiye girdim. 10 dakika kaldıktan sonra tekrar evime gitmek için çıktım. Bu sırada bir kadın yüzüme bir şey fırlattı. Birçok polis de vardı orada. Neye uğradığımı şaşırdım. Kadına neden böyle bir şey yaptığını sordum. Polisler araya girdi. Daha sonra Selahattin Eyyübi Hastanesi’ne giderek muayene oldum. Burnumun çatladığını söyledi doktor. Darp raporu aldım. Doktor raporun karakola iletileceğini söyleyerek bana hazırladığı raporu vermedi. Sadece ilaç yazdı” diye belirtti.