Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde sürdürdüğü Adalet Nöbeti'ne destek ziyaretleri devam ediyor. Yarın Urfa merkezde "Şimdi adalet zamanı" şiarıyla yapılacak miting için kente bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Pero Dündar, Nimetullah Erdoğmuş ve Nusrettin Maçin'in içinde olduğu HDP heyeti, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak tanımlanan alanda aileyi ziyaret etti. 

'ANNENİN DAVALARI ARTTI'

Aile heyeti ellerinde "Adalet istiyoruz" yazılı dövizle karşıladı. 

Adalet mücadelesine dair heyete bilgi veren Ferit Şenyaşar, "Tek gelişme annenin davaları arttı. Valilik bir şey yapamıyorum diyor, anneye hakaretten davalar açılıyor. Anne kabul ediyor şuçunu ama 3 insanı kim öldürdü? AKP'nin 300'e yakın milletvekili var ama sessiz kalıyorlar. Soğuğa rağmen buradayız. Çadır talebimiz kabul edilmedi. Savcı her gün buradan geçiyor ama bir gün ne yaşadığımızı sormadı. Savcı bizden kaçıyor. 9 savcı değişti. Urfa'da farklı bir hukuk işliyor. Siz bizim yaşam umudumuzsunuz" diye konuştu. 

Anne Emine Şenyaşar ise katliam günü tanık olduğu anları anlatarak, "Çacuklarımı öldürdüler. Adliyeye girmemize izin vermiyorlar. Bizi gözatına alıyorlar, ifadeye çağırıyorlar. Kim benim yiğitlerimi öldürdü? Bu nasıl devlet. Çocuklarımı öldürenler ellerini sallayarak geziyor. Oğlum kaç yıldır cezaevinde. Ölmeden oğlumu görmek istiyorum. Ben burada oğlum cezaevinde çürüyor. Ben Adili mi evlendirecektim" ifadelerini kullandı. Yaşamını yitiren çocuklarının fotoğraflarını polislere gösteren anne Şenyaşar, "Nerede Adilim, Celalim? Çocuklarımı kim öldürdü?" diye sordu.

'ADALETSİZLİĞİNİZ SEMALARA ÇIKTI'

Ardından söz alan Milletvekili Gergerlioğlu, "Emine annemizin yanındayız. Dinmeyen gözyaşları var. Neden dinmiyor? Çünkü adalet yok. Aile adalet için feryat ediyor, nerede ülkenin savcıları? Hastane davası niye açılmıyor? Niye adalet gelmiyor? Yıllardır burada takip ediyoruz. Ailenin yanındayız. Adalet çığlığına kulak verilmeli. Her yerde adaletsizlik var ama bu Urfa'da katmerleşti. 291 gündür aile burada Adalet Nöbeti tutuyor. Yaz-kış demeden buraya geliyorlar. Adalet nöbetine bir cevap yok. Yetkililere sesleniyoruz bir adaletsizlik var. Savcılar niye değişiyor? Annemiz yıllardır ağlıyor. Bu gözyaşları adaletsizliği bitirecek. Hiç bir güç bunun karşısında duramaz. Anne ve çocuğu tüm mazlumlar ile direniyor" diye konuştu. 

Yaşanan adaletsizliklere karşı yetkililere seslenen Gergerlioğlu, "Adaletsizlikleriniz semalara çıktı, tüm dünya ne kadar adaletsiz olduğunuzu biliyor. Biz adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz. Anneyi kutluyoruz. Her zaman yanındayız" dedi. 

'ADALET PEYGAMBER MESLEĞİ'

HDP Urfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş da yetkililere seslenerek, "Bugün Urfa'da Adalet Sarayı'nın kapısında süre gelen bir çığlığın şahitleri olarak toplandık. Burası peygamberler şehri, adalet peygamber mesleği. Peygamber şehrinde peygamber mesleğini dile getiren bir ailenin yanındayız. İyilik için en doğru başlık adalettir. Bütün kötülükler için ise zulüm en net tabirdir. Aile adalet dağıtıcılarından adaletli karar vermelerini istiyor, karar ne olursa olsun bu mücadelelerinin adalet arayışı olduğunu haykırmaktadırlar. Bu kutsal çağrıya kulak vermemek günahtır" ifadelerinde bulundu. Erdoğmuş, devamında şunları söyledi: "Sayın Adalet Bakanı siz bu ülkede adaletin terazisini elinde bulunduran bir şahıssınız. Lütfen elinizdeki terazinin bir tarafına Şenyaşar ailesini koyun ve diğer tarafına Türkiye'yi koyun. Ailenin ne kadar adaletsizliğe maruz kaldığını görürsünüz. Aileyi bu kutsal arayışlarından dolayı kutluyorum. Biz bu toprakta adalete susayan insanlarız. Biran önce hak yerini bulsun. Lütfen bu çığlığa kimse kayıtsız kalmasın."

Ferit Şenyaşar aileye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, adalet talebini yeniledi. Heyet ardından aile ile bir süre Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı. (Urfa/MA)