Evinde yapılan baskında darp edilerek gözaltına alınan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi’ne gönderildi. HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç’un verdiği bilgiye göre, tedavisi yarıda kesilen Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi’ne götürüldü. Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, “Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar” paylaşımında bulunmuştu. 

Gergerlioğlu’nu hastanede ziyaret eden HDP’li heyet, sağlık durumu hakkında bilgi alamamıştı. HDP’li heyette yer alan Meclis İdare Amiri Mahmut Toğrul, Gergerlioğlu’nun hastaneden kaçırıldığını ve nereye götürüldüğüne dair bilgi alamadıklarını söylemişti. 

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kesinleşmiş yargı cezası nedeniyle teslim olması yönündeki 10 günlük süre doldu. Teslim olmayacağını söyleyen ve evinde bekleyen Gergerlioğlu, dün akşam gelen polisler tarafından ayakkabısını giymesine bile müsaade edilmeden darbedilerek gözaltına alındı. Gergerlioğlu'nun sağlık kontrolünde doktor, göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle anjiyo önerip kardiyoloji bölümüne götürülmesi gerektiğini belirtti. Buna rağmen Gergerlioğlu cezaevine götürüldü. Darp raporu da alan Gergerlioğlu, daha sonra Ankara Şehir Hastanesine getirildi. Anjiyo olan Gergerlioğlu, tansiyonunun yüksek olması sebebiyle yoğun bakıma alındı.

Babasının bugün tansiyonu yüksek olduğu için yoğun bakımda kalacağını duyuran Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, ilerleyen saatlerde sosyal medya hesabından, “Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar” diye yazdı. 

HDP'Lİ TOĞRUL: VEKİLİMİZ HASTANEDEN KAÇIRILDI

HDP milletvekilleri Gergerlioğlu'nun kaldırıldığı Ankara Şehir Hastanesi önünde yaptıkları açıklamada, Gergerlioğlu'nun hastaneden kaçırılır gibi götürülmesine tepki gösterdi. HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul burada yaptığı açıklamada, görüşme taleplerinin sürekli ötelendiğini ve kendilerine bilgi verilmediğini söyledi. Araç getirildiğini ve Gergerlioğlu çıkarılacak gibi bir mizansen yapıldığını belirten Toğrul, "Şu an nereye götürüldüğünü bilmiyoruz. Sincan Cezaevine götürüldüğünü düşünüyoruz. Bir milletvekili burada kaçırılmıştır. Biz burada ne kadar bilgi edinmek istediysek de kimse bilgi vermedi. Buraya gelmiş bir milletvekili grubuna bilgi vermemek kabul edilemez. Milletvekilimize akşam anjiyo yapıldı ve bu şekilde götürülmeye sağlık durumu ne kadar elverişlidir bilmiyoruz" dedi. Toğrul Gergerlioğlu'na yapılanlara karşı herkesten dayanışma göstermesini, zulme karşı durmasını beklediklerini söyledi.

"SİNCAN CEZAEVİ'NE GÖNDERİLDİ"

Evinde yapılan baskında darp edilerek gözaltına alınan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi’ne gönderildi. HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç’un verdiği bilgiye göre, tedavisi yarıda kesilen Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi’ne götürüldü. 

EŞ BAŞKANLAR DOKTORLARA BASKI YAPILDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da, Gergerlioğlu hastaneden çıkarılmadan hemen önce açıklama yapmış ve doktorlara baskı yapıldığını söylemişti. 

"Gergerlioğlu’nun direnişi insanlık onuru içindir, adalet ve hakikat mutlaka kazanacak" denilen açıklamada; "Hukuksuz ve haksız bir şekilde verilen ceza ve milletvekilliğinin düşürülmesi ile başlayan süreçte, dün gece vekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu’na yaşatılanlar, bizlerin ve onun insan hakları mücadelesini sürdürmesinin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Bu ülkede insan hak ve özgürlükleri her fırsatta iktidar tarafından ağır bir şekilde ihlal edilmekte ve çiğnenmektedir. Nitekim intikamcı bir tarzla Gergerlioğlu vekilimizi gözaltına alanlar, ilk kontrolündeki doktor raporuna rağmen insanlığa aykırı bir şekilde onu cezaevine götürdüler ve gece yarısı cezaevinden çıkarıp tekrar hastaneye getirerek yoğun bakıma yatırdılar" hatırlatması yapıldı.

HALKIN İRADESİ YOK SAYILDI

Gergerlioğlu'nun bir an önce cezaevine götürülmek istendiğini bunun için de doktorlara baskı yapıldığını ifade eden eş başkanlar, "İktidar; insan hakları ihlallerini konuşanlara, ortaya serenlere, kamuoyuna mal edenlere karşı saldırganlığını ve engellemelerini sürdürüyor. Ömer Faruk Gergerlioğlu örneği ile bu durum zirve yapmıştır. Bizler, yargılama ile başlayan ve bugüne kadar devam eden süreçte Ömer Faruk Gergerlioğlu vekilimiz ile birlikte mücadelemizi sürdürdük. Halkın iradesini yok sayan ve bütün insani değerleri çiğneyen bu iktidar anlayışı karşısındaki tutumumuza devam edecek ve mücadelemizi tavizsiz bir biçimde sürdüreceğiz. Adalet kazanacak, hakikat kazanacak" dedi.

SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN BİLGİ ALINAMADI

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri de Ankara Şehir Hastanesi önünde açıklama yapmıştı. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sağlık durumuna ilişkin bilgi alamadıklarını belirterek, “Doktorlar nasıl bir talimat aldıysalar bilemiyoruz ama arkadaşımızla ilgili bir bilgi alamadık” demişti. Toğrul, İçişleri ve Adalet Bakanlığı nezdinde yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kaldığını ifade ederek, “Arkadaşımızın nerede olduğuna dair tek bir kelime bile partimize iletilmiyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu gerçekten bu ülkede adaletin, hukukun olmadığını her vesile ile gözümüze sokmak girişimidir. Gece geç saatte arkadaşımız yüzlerce robokopun arasında hastaneye götürüldü. Doktorların çabasına emeğine teşekkür ediyoruz ama arkadaşımızla ilgili şimdi içeri girdik ve yetkililerden bilgi almak istedik. Ama bir doktor, bir hastaneye yetkilisi bizimle görüşmeye çekindi. Talimatı nereden aldıklarını bilmiyoruz ama talimat aldıkları kesin. Ama burada onlarca milletvekili kendilerinin partisinin bir milletvekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun mevcut durumu nedir bilgisini alacaklar. Doktorlar nasıl bir talimat aldıysalar bilemiyoruz ama arkadaşımızla ilgili bir bilgi alamadık” şeklinde konuşmuştu.

İLGİLİ HABERLER