Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aydın ve Manisa örgütleri, yarın 2 koldan başlatılacak “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü" için parti binaları önünde basın açıklaması yaptı. 

HDP Manisa İl Örgütü, kentten Edirne'ye gidecek olan partililer için Şehzadeler ilçe binasın önünde bir araya geldi. Edirne’ye hareket edecek olan partililer kısa bir açıklama yaptı. İl Eşbaşkanı Ali Aslan, koronavirüsü (Kovid-19) bahane ederek yürüyüşlerinin engellenmek istendiğini belirterek, “Fakat bizler diyoruz ki; asla bizim demokrasi yürüyüşümüzü engelleyemeyeceksiniz. Bütün halklarımız yürüyüşe güçlü bir katılmaya katılamaya çağırıyoruz" dedi. 

HDP İLE DEMOKRASİ GELECEK

HDP Aydın İl Örgütü ise parti binası önünde yaptığı açıklama ardından İzmir’e doğru yola çıktı. Açıklamaya KESK Aydın Şubeler Platformu ve Aydın Emek ve Demokrasi Platformu destek verdi. KESK Şubeler Platformu adına kısa bir açıklama yapan Kadir Özdemir, yaşam ve demokrasi haklarını istediklerini belirterek, haklarını ancak demokrasi yürüyüşü ile kazabileceklerini söyledi. 

HDP İl Eşbaşkanı Ayşegül Vaizoğlu ise “Bu mücadele herkes içindir. Türkiye en yakın zamanda HDP ile demokrasinin geleceğine inanıyoruz.” 

Yapılan açıklamanın ardından Manisa ve Aydın’da bulunan HDP’liler İzmir'e doğru yola çıktı. (MA)