Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, dün evinde darp edilerek gözaltına alınan ve yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakımda olan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu hastanede ziyaret etti. HDP heyeti, Gergerlioğlu’nun son durumuna ilişkin Ankara Şehir Hastanesi önünde açıklama yaptı.

HDP’li Meclis İdare Amiri ve Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Gergerlioğlu’nun gözaltına alınmasıyla Türkiye demokrasi tarihine bir kara leke düştüğünü belirterek, “Milletvekilliği hukuksuzca düşürülen, 90 bin kişinin oyunu alarak Meclise gelen, herkese din, dil, ırk ayrımı yapmadan, insan hakları perspektifi ile herkesin derdine koşan bir milletvekilinin evine insanlığın kabul etmeyeceği bir tutumla polis baskını yapıldı. Polis zoruyla arkadaşımız tartaklanarak, sürüklenerek maalesef tutuklanmaya çalışıldı” dedi.

ZULÜM TARİHİNİN NİRVANASI

Toğrul, şunları söyledi: “Bu aslında dünya zulüm tarihinin Nirvanasıdır. Şunu bilsinler ki zulümde rakip tanımıyorlar ama unutmasınlar ki bizde direnişin tarihini yazıyoruz. Onlar zulmün tarihini yazıyorlarsa bizde direnişin tarihini yazıyoruz. Arkadaşımız darp edilerek zorla araca bindiriliyor ve daha sonra hastaneye götürülüyor. Orada bir darp raporu alıyor. Arkadaşımızın birçok yerinde yara izleri, özellikle kollarında darp var. Bu strese bağlı olarak kalp ritminin bozulması ve nefes darlığı sorunu yaşıyor. Doktorun verdiği rapor hiçe sayılıyor ve arkadaşımız o halde Sincan Cezaevine götürülüyor. Bile bile ölümle yüz yüze getiriliyor. Öldürmek kastıyla cezaevine götürülüyor.”

BİLGİ VERİLMEDİ

Toğrul, İçişleri ve Adalet Bakanlığı nezdinde yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kaldığını ifade ederek, “Arkadaşımızın nerede olduğuna dair tek bir kelime bile partimize iletilmiyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu gerçekten bu ülkede adaletin, hukukun olmadığını her vesile ile gözümüze sokmak girişimidir. Gece geç saatte arkadaşımız yüzlerce robokokun arasında hastaneye götürüldü. Doktorların çabasına emeğine teşekkür ediyoruz ama arkadaşımızla ilgili şimdi içeri girdik ve yetkililerden bilgi almak istedik. Ama bir doktor, bir hastaneye yetkilisi bizimle görüşmeye çekindi. Talimatı nereden aldıklarını bilmiyoruz ama talimat aldıkları kesin. Ama burada onlarca milletvekili kendilerinin partisinin bir milletvekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun mevcut durumu nedir bilgisini alacaklar. Doktorlar nasıl bir talimat aldıysalar bilemiyoruz ama arkadaşımızla ilgili bir bilgi alamadık” şeklinde konuştu.

‘GERİ ADIM ATTIRMAYACAKLAR’

Toğrul, şunları söyledi: “Bu hukuksuz talimatları uygulamak zorunda değilsiniz. Arkadaşımız hala yoğun bakımda ve arkadaşımız burada mı kalacak yoksa cezaevine mi götürülecek, durumu hangisine elverişli bunun bilgisini alamıyoruz. Ama bunu yakında takip edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, şunu bilsinler ki HDP’ye veya milletvekillerine veya herhangi bir üyesine geri adım attıramayacaklar.”

‘KAÇIRILDI’

Daha sonra Gergerlioğlu’nun yoğun bakımdan çıkarılarak götürülmesine ilişkin de HDP milletvekilleri Ankara Şehir Hastanesi önünde açıklama yaparak, yaşananlara tepki gösterdi. 

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Gergerlioğlu’nun hastaneden korsanvari bir şekilde kaçırıldığını ve şuanda nereye götürüldüğünü bilmediklerini söyledi. Toğrul, “Muhtemelen Sincan Cezaevi’ne götürüldü. Bu Türkiye’de görülmemiş, rastlanılmamış zulmün bir başka versiyonudur. Bir milletvekili buradan, arkadaşlarından, basından kaçırılmıştır. Kaçırılarak, korsanvari bir şekilde götürüldü. Ne kadar bilgi almaya çalıştıysak kimse bize bilgi vermedi” dedi.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Toğrul, kamu görevlilerine seslendi: “Kamu görevlilerine şunu ifade ediyorum; mesleğin etik kurallarına uyun. Hiç kimsenin hukuk dışı, etik dışı sizlere talimat vermesini kabul etmeyin. Bize arkadaşımızla ile ilgili ilgi vermemek kabul edilemez. Bir milletvekilin kaçırılması kabul edilemez. Sağlık durumu şuanda nedir, bu kaçırılma biçimine sağlık durumu ne kadar elverişlidir onu da bilmiyoruz. Bu tür hukuk dışı yöntemlerinden kaçının.