Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, yeni dönem politik hattını belirlemek üzere İstanbul’da toplandı. Toplantıya, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Parti Sözcüsü Ebru Günay, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı. 

Toplantıda, tecrit, HDP’ye yönelik operasyonlar, kadın kazanımlarına saldırılar başlıklarında tartışmalar yürütüldü. HDP Kadın Meclisi olarak, faşizme karşı nasıl mücadele edilmesi gerektiğine dair yol ve yöntemlerinin konuşulduğu toplantıda, birliktelik vurgusu yapıldı. Toplantıda ayrıca, İstanbul Sözleşmesi ve Nafaka Hakkı’nın etkin kullanılması, İstismar Yasası'nın Meclise gelmemesi için yeni bir mücadele hattına ihtiyaç olduğu vurgulandı. Toplantının önemli başlıklarından biri de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne ilişkin hazırlıklar oldu. 

DEMOKRASİ İTTİFAKI VURGUSU

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, HDP’ye yönelik saldırılara dikkat çekerek, bu saldırılara karşı demokrasi ittifakının önemine vurgu yaptı. Buldan, saldırılar karşısında kadınlar olarak önemli bir mücadele hattı çizmek gerektiğinin önemine işaret etti.

Toplantının Sonuç Bildirgesi önümüzdeki günlerde yayınlanacak.