Siirt Pervari'de, Pakistan ve Afganistan vatandaşı 84 mülteciyi taşıyan bir kamyona “dur ihtarına uyulmaması ve karşı ateş açılması" gerekçesiyle jandarmanın ateş açması sonucu 2 mülteci hayatını kaybetti, 2’si ağır 12 mülteci de yaralandı. HDP tarafından yapılan açıklamada olayda güçlü infaz şüpheleri bulunduğu belirtilerek "Göçmen katliamı olduğu açık olan bu olayın aydınlığa kavuşturulması ve faillerinin yakalanması için olayın takipçisi olacağız" denildi.

HDP Göçmen ve Mülteciler Komisyonu Eş Sözcüleri Gülsüm Ağaoğlu ve Veli Saçılık imzasıyla yapılan açıklamada "Görgü tanıklarının ifadesine göre; kontrol noktasında durmayan kamyon rastgele ateş açılarak durdurulmak istenmiş ve bu ateş sonucu 2 göçmen hayatını kaybetmiş, 12’si de yaralanmıştır. Yaralı göçmenlerden 2'sinin durumunun ağır olduğu ve geri kalan göçmenlerin kayıp olduğu belirtilmektedir. Göçmen katliamı olduğu açık olan bu olayın aydınlığa kavuşturulması ve faillerinin yakalanması için olayın takipçisi olacağız. Olup bitenleri bir dram olarak tanımlamak yerine, yaratılan nefret ortamında tarafsız, kayıtsız duran toplumsal kesimlere, mülteci haklarının
en temel insan hakkı mücadelesi olduğunu ve mücadelenin genişletilmesi gerektiği çağrısında bulunuyoruz." denildi.

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili şu açıklama yapılmıştı: "Saat 01.27 sıralarında kontrol noktasına yaklaşmakta olan şüpheli kamyon devriye tarafından yapılan 'dur' ihtarına uymadığı ve hızını artırarak aracı personelin üzerine sürüp araçtan ateş açılması üzerine, devriye personeli de ateşe ateşle karşılık vermiştir. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından 10 yaralı göçmen Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Olay yerinden kaçan R.E. isimli araç sürücüsü yakalanmış olup, kaçan göçmenleri arama çalışmalarına devam edilmektedir"