Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Şırnak’ın İdil ilçesinde panzerin çarpması sonucu yaşamını yitiren 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu’nun ailesini aradı. Baba Salih amca Mehmet Miroğlu’yla görüşen Sancar, aileye başsağlığı diledi.

HDP Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Sancar’ın bu ve benzeri ölümlerin ilk olmadığını ve bunu “basit kazalar” olarak görmediklerini belirttiği ifade edildi. Sancar, aileyle yaptığı görüşmede “Temel sebep, iktidarın Kürt şehirlerinde yürüttüğü politikalar ve güvenlikçi uygulamalardır. Bu ölümlere ve bu ölümlere neden olan uygulamalara karşı her türlü girişimde bulunacağız” dedi. Parti olarak bütün imkanlarıyla mağdur ailelerin yanında olduklarını söyleyen Sancar, olayın hukuki ve siyasi olarak takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Miroğlu ailesi ise, olayın aydınlatılması ve sorumlularının cezasız kalmamasını istedi.

BULDAN: KAZA DEĞİL CİNAYET  

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İktidarın cezasızlık politikaları, henüz yedi yaşında sokakta oyun oynayan bir çocuğu daha elimizden aldı. Kent merkezlerinde, yaşam alanlarında gerçekleşen bu ölümler asla kaza değil, cinayettir. Sorumlular mutlaka yargılanmalıdır" dedi.