Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) 2 dönem üst üste aldığı Ağrı’nın Diyadin Belediyesi’ni, 11 Eylül 2016 tarihinden bu yana kayyum yönetiyor. Etrafı beton bloklarla çevrilen ve yurttaşların ulaşmada büyük bir sorun yaşadığı belediyenin kapılarını yeniden halka açacaklarını belirten Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) belediye eşbaşkan adayları Betül Yaşar ve Evren Demir, 31 Mart’ın Diyadin halkı için “hesap sorma günü” olacağını söyledi. 

‘RAHATSIZLIK SANDIĞA YANSIYACAK’

Eşbaşkan Adayı Betül Yaşar, belediyenin halka hizmet eden, yurttaşların sorunlarına çözüm aradıkları yer olmaktan çıktığını dile getirdi. Seçim çalışmaları için gittikleri her mahalle ve sokakta kayyumdan duyulan rahatsızlığa tanık olduklarını belirten Yaşar, bu rahatsızlığın seçim sandıklarına yansıyacağı söyledi. Yaşar, “İradelerinin yok sayılmasına öfkeliler. Büyük bir tepki var. ‘Belediyemizi seçmiştik ve kayyımlar tarafından işgal edildi, bunun farkındayız’ diyorlar. En çok da bu yüzden bizi destekliyorlar” diye konuştu. 

‘HER YERDE KADINLAR KARŞILIYOR BİZİ’ 

Başta kadınlar olmak üzere ilçe halkından çok olumlu tepkiler aldıklarını paylaşan Yaşar, “Mahallelerde kadınlar bizi görünce çok mutlu oluyor. Seçim müziğimizi dahi duyunca bir umut doğuyor içlerinde. HDP geliyor diye seviniyorlar. Kadınlar birçok yerde evlerinden dışarı çıkarak bizi karşılıyor” dedi.

‘MUSLUKTAN ÇAMURLU SU AKIYOR’ 

Belediyemiz altyapı, üstyapı ve en çokta su sorunuyla boğuştuğuna dikkat çeken Yaşar, “Belediyemiz, çalışıyordu, kayyum geldi, sokaklar çamur ve çöp içinde. Sular bir sabah bir de akşam akıyor. Sürekli su taşımaya giriyorlar. Yazın musluklardan akan su ise çok kirli oluyor. Sudan dolayı hastalıklar artıyor. Suyun çok fazla olduğu bir yer burası; ama iyileştirme konusunda çalışmalar yok maalesef” ifadesinde bulundu. 

‘ÇALIŞAN KADINLARI İŞTEN ATTILAR’

Kapatılan veya işlevsiz kılınan kurumları yeniden açacaklarını, kadın ve engelli yurttaşlar için yaşam alanlarını yaratacaklarını dile getiren Yaşar, “Çalışan kadınları işten attılar. Şuan tam bir aile şirketi gibi çalışıyor belediye. Seçilmemiz durumunda kadınlar için kurslar açacağız, iş kurabilecekleri olanakları yaratmaya çalışacağız” dedi. 

‘ALAMADIKLARINI GASP ETTİLER’ 

AKP’nin seçimle alamadığı belediyeleri kayyum yoluyla gasp ettiğine işaret eden Eşbaşkan Adayı Evren Demir ise bu durumun yarattığı rahatsızlığı yineledi. AKP’nin 3 yıldır ilçede halk için bir çalışma yapmadığını söyleyen Demir, ilçenin bir türlü çözülmeyen sorunlarını sıraladı. 

‘31 MART ZAFER GÜNÜ OLACAK’ 

Seçilmeleri durumda ilk olarak ilçenin kangrenleşen su, altyapı ve üstyapı sorununu çözeceklerini belirten Demir, şöyle devam etti. “Arıtma tesisleri kurmayı düşünüyoruz. Kaplıcalar ile seracılığa yönelik çalışmalarımız olacak. Şuan belediyeye ait üç tane kaplıca var. Bunları iyileştirip tekrar halkın hizmetine sunacağız. 31 Mart seçimleri Diyadin halkı için büyük bir zafer günü olacak. Kazanacağız.”