Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Türkiye gençlik hareketinin devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 48’inci yılı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. İdamın Türkiye siyasi rejiminin kara lekesi haline gelen siyasi cinayetler olduğu belirtilen açıklamada, “48 yıl geçmesine rağmen Üç Fidan’ın ölümlerinin yarattığı acı, yüreklerimizden silinmedi. Ancak açtıkları aydınlık yolda milyonların yürüyüşü hiç durmadan devam etti” denildi. 

TÜRK VE KÜRT KARDEŞLİĞİ 

“Üç Fidan’ın özgürlük, eşitlik, adalet mücadelesindeki onurlu ve dik duruşları, ‘Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği’ haykırışları unutulmadı” denilen açıklamada, “Bizler açısından demokratik, özgür, adil bir Türkiye özleminden ve tüm halkların eşit koşullarda yaşaması mücadelesinden vazgeçmemek; demokrasi, özgürlük ve eşitlik için yaşamını yitirenlerin anısına sahip çıkmanın en doğru yoludur” ifadelerine yer verildi. 

ONURLU DURUŞLARINI HATIRLAYACAĞIZ

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ların isimleri ve kararlı mücadeleleri, Türkiye’de yaşayan tüm halklarının yüreğinde ve zihninde yaşamaya devam edecek. Onların öncü ruhunu, işaret ettikleri halkların ortak mücadelesini ve aynı zamanda başı dik ve onurlu duruşlarını daima örnek olarak hatırlayacağız. Hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”