Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan ile parti üye ve yöneticilerinden oluşan bir heyet, Silvan ve Hazro ilçelerinde yaşanan intihar vakaları ve şüpheli kadın ölümlerine ilişkin yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Heyet ilk olarak Silvan ilçesinin Beypınar (Fêra) köyünde  20 gün önce şüpheli şekilde yaşamını yitiren Mizgin Şimşek ve 3 Haziran'da ateşli silahla kardeşi Rengin Şimşek ve kendisinin yaşamına son veren Muhammed Şimşek için kurulan taziyeye katıldı. Burada aile ile görüşerek yaşanan ölümlere ilişkin bilgi alan heyet daha sonra dün Hazro ilçesinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Ayşe T.'nin yakınlarına taziyede bulundu.

Evli olduğu eşi tarafından sistematik şiddet gören ve 10 gün önce uzaklaştırma kararı aldığı öğrenilen Ayşe T'nin yakınlarını ziyaret eden heyet, ziyarette intihar ve kadın katliamlarına ilişkin bilgilendirme yaptı. Heyet yaptığı bilgilendirmede kadın katliamlarının ve intihar artışlarının hükümetin kadın düşmanı politikalarıyla alakalı olduğunu belirtti.

Heyet yaptığı bilgilendirmeler sonrası ziyaretlerini bitirdi.(Diyarbakır/MA)