Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nun HDP'li üyeleri Semra Güzel, Habip Eksik ve Serpil Kemalbay, komisyonun işlevsiz hale gelmesine tepki gösterdi. Eksik, komisyon ile ilgili düzenlemelerin Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşüldüğü, komisyonun toplanması için verilen dilekçelerin olumsuz yanıtlandığı söyleyerek, mesajla makamına davet eden Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’u "ciddiyete" davet etti.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nun HDP'li üyeleri Semra Güzel, Habip Eksik ve Serpil Kemalbay basın toplantısı düzenledi.

Eksik, "COVİD etkisini sürdürüyor. Biz bu basın açıklamasını önümüzdeki hafta yapmayı planlıyorduk ama Zehra Zümrüt Selçuk’un komisyona yanıt vermemesi ve teklifleri Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçirmeye çalışması, komisyonu dikkate almaması, bütün toplanma dilekçelerine olumsuz yanıt vermesiyle toplantıyı düzenledik. Mesajla bakanlıkta komisyon üyelerini ağırlamak istedi. Sayın Bakan eğer bilgilendirme yapacak o bunu milletvekillerinin olduğu komisyona yapması gerektiğini düşünüyoruz. TBMM burada, halkın iradesi buradadır" diye konuştu.

Eksik, "Pandemi ile mücadele politikası, AKP iktidarının bekasını sürdürmeye dönüştü. Birçok yurttaşımız yaşamını yitirdi. Sağlık emekçilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için kanun teklifi verdik. Geride yaşamlarını yitirirlerse özel emeklilik sisteminin uygulanma için kanun teklifi verdik. Diğer partilerin destek vermesi çağrısında bulunuyoruz. Son derece sıkıntılı durumlar da yaşanıyor. Neoliberal politikalar, ciddi eksikliklere yol açtı. Sağlıkçıların şiddete maruz kaldığını görüyoruz. Şiddeti kınıyoruz. TBMM'de şiddeti önlemek için bir kanun teklifi çıkarılması için çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Semra Güzel, "AKP iktidarı, pandemi dönemini fırsata çevirdi. İktidarın toplumu şeffaf bilgilendirmediği süreçte, toplumu bilgilendirmeye kendini adamış TTB'ye yapılan saldıılarda da bunu gördük. Erdoğan'ın dmokratik seçimle gelen Şebnem Korur Fincancı'ya yönelik tehdit mesajlarını kabul etmediğimizi ifade ediyoruz" dedi.

Kemalbay ise "Komisyonumuz çalışmıyor. Bir buçuk yıldır toplanmadı. Sayın Selçuk, bugün komisyonun yaptığı ziyaret, yanlış bir yöntem. Sorunları birlikte çözememiz için kurulların doğru çalışması lazım" diye konuştu.(ANKA)