Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu’nun, 24 Nisan 1915’te başlayan Ermeni Soykırımı’nın 106 yıldönümü dolayısıyla yaptığı “Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin!” başlıklı açıklama ırkçı, milliyetçi  ve ulusalcı kesimleri öfkelendirdi.   

HDP’nin Twitter hesabından paylaşılan açıklamaya dönük Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, AKP’li milletvekilleri ve iktidar yanında konumlanmış kalemlerden hakaret ve tehdit içerikli yorumlar yapıldı. 

Bu isimlerden biri olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun oldu.  Altun sosyal medya hesabından  “Bizim uzun ve şanlı tarihimiz gurur kaynağımızdır.  Sizin kısa ve kara tarihiniz ise utanç vesikalarıyla doludur. Sizin tarihiniz, bölücü terör örgütünün tarihidir! Sizi aziz milletimize havale ediyoruz...” paylaşımında bulundu. 

HDP Genel Merkezi’ne ait hesaptan ise, bu mesajı alıntılanan Altun’a şu yanıt verildi: “Kendinizde olanı anlatmışsınız! Utanç vesikası size aittir. Yolsuzluklar, hukuksuzluklar, adaletsizlikler, savaş, ölüm... Tarihinizle yüzleşeceğiniz günler uzakta değildir!”