Hakların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, 15 Haziran’da Edirne ve Hakkari’den başlatılıp yarın Ankara’da son bulacak “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü" hazırlıklarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Parti binasında yapılan açıklamada HDP Ankara İl Eşbaşkanları Vezir Coşkun Parlak ve Perihan Pakize Sinemillioğlu ile partinin Eş Sözcüsü Emek Aytaç, İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Ankara Kadın Meclisi Sözcüsü Zeyno Bayramoğlu, Kürdistan Komünist Partisi (KKP) MYK üyesi Ali Gökkaya, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi MYK üyesi Abdullah Çiftçi ve Devrimci Parti MYK üyesi Hüseyin Karakaş yer aldı.

Toplantıda ilk sözü alan İl Eşbaşkanı Sinemillioğlu, “Demokrasi, adalet, eşitlik, barış, özgürlük, iş ve ekmek sloganıyla hep birlikte 15 Haziran günü iki koldan yola koyulduk. Bütün engellemelere rağmen halkımızın desteğiyle bu yolculuk yarın Ankara’da sonuçlanacak. Halk toplantılarını salgından kaynaklı yapmadık. Salgından dolayı halkımıza zarar gelmesini istemedi. Küçük gruplar halinde halkımızı ziyaret ettik. AKP-MHP faşist iktidarına inat bu yürüyüş başarılıyla devam ediyor” dedi.

BULUŞMA YERİNİ GENEL MERKEZ AÇIKLAYACAK

Sinemillioğlu, yürüyüş kollarının yarınki buluşma ve toplanma yerinin ise partilerinin Genel Merkezi tarafından açıklanacağını ifade etti.

İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak ise, konuşmasında “Uzun bir zamandır halkımızı üzerinde baskılar saldırılar var. Kayyımlar atandı mezarlıklarda saldırılar oldu. Son olarak da Mecliste bir darbe yapıldı ve halkın vekilleri tutuklandı. Bu saldırılara karşı Hakkari ve Edirne’den bir yürüyüş başlattık” diye belirtti. 

Bütün haklarla birlikte demokratik bir Türkiye kurmak istediklerini söyleyen Parlak, “Biz bu yola çıkarken salgını da göz önünde bulundurarak dikkatli davrandık. Arkadaşlarımız yarın burada olacak onları büyük bir moral ve coşku ile karşılayacağız. Bu antidemokratik saldırılara karşı birlikte mücadele edip kazanacağız, buna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

KENANOĞLU: BU YÜRÜYÜŞ HEP DEVAM EDECEK

Partinin İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ise, konuşmasında “Demokrasi yürüyüşü son bulacak bir yürüyüş değil, devam edecek kesintisiz bir yürüyüştür” diye vurguladı.

Sembolik olarak Edirne ve Hakkari’den başlayan yürüyüşlerin Ankara’da yarın son bulacağını belirten Kenanoğlu, “Bu yürüyüşe çağrı yaparken hep birlikte dememiz önemliydi. Demokrasi sadece bizim ihtiyacımız değil, bütün halkların demokrasiye ihtiyacı var. Bu demokrasi mücadelesini ve demokrasi yürüyüşünü devam ettireceğiz. Özlemini duyduğunuz tablo bu ülkede gerçekleşene kadar bu yürüyüş devam edecek. Biz yürüyüşü parlamentoda destekledik, sembolik yürüyüşlere Türkiye toplumuna ve bizi anlamak istemeyen siyasi partilere yürüyüşün neden başladığını anlatmaya çalıştık. Türkiye’nin siyasi olarak da normalleşmesi istiyoruz. HDP’nin planladığı gibi yürüyüş devam etti, engellemek isteseler de yapamadılar. 20 Haziran günü yoldaşlarımızla bir araya gelmek için bütün hazırlıklarımız tamam” dedi.