Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart’ta Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti’ne destek ziyaretleri sürüyor. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Muğla İl Meclisi, Şenyaşar ailesini ziyaret etti. HDK heyetini, anne Emine ve oğlu Ferit Şenyaşar ellerinde “Sadece adalet istiyoruz” yazılı dövizlerle karşıladı.

Aile, maruz kaldıkları katliam ve sürdürdükleri adalet mücadelesine dair aktarımlarda bulundu. HDK Muğla İl Meclisi Eşsözcüsü Dilek Gökçin, Adalet Nöbeti’nin 290’ıncı gününe girdiğini belirterek “Emine Ana hala bu adliye binasının önünde nöbet tutuyor. Savcılar, hakimler her gün Emine Ana'nın yanından geçiyor. O sadece adalet istiyor. Bu dava herkesin vicdanında bir yaraya dönüştü” dedi.

Ailenin kesintisiz sürdürdüğü Adalet Nöbeti’ni “Adalet ve vicdan nöbeti” olarak tanımlayan Gökçin, “Emine Ana ve Ferit kardeşimizin yanındayız. Muğla HDK İl Meclisi olarak onların haklı çığlığını bu ülkenin en batısından duyduğumuzu, gördüğümüzü ve hakikati bildiğimiz için burada olduğumuzu söylemek istiyoruz. Hak ve adaletten yana olan herkesin vicdanını derinden yaralayan, bu olayın takipçisi olacağımızı sürekli hatırlayarak, hakikat ortaya çıkıncaya kadar hatırlatacağımızın ve bu davanın takipçisi olacağımızı bir kere daha burada ifade etmek için buradayız” diye konuştu. 

‘AİLE SEMBOLÜDÜR’

Şenyaşar ailesinin adalet talebi olanlar için bir sembol olduğunu dile getiren Gökçin, “Adaletsizliğin, hukuksuzluğun, zalimliğin çarpık ve tıkanmış olan hukuk karşısında bir ailenin çaresizliği gibi görünen bu olay devletin yerel işbirlikçileriyle olan ilişkisinin hukuktaki karşılığının da sembolüdür. Hukukun ve mahkemelerin hazin ve çürümüş halidir. Bu dava devletin kendi hukukunu da ayaklar altına alıp çiğnemesi, Kürt halkına 'yeri ve zamanı gelince ne hukuk bırakırım ne de adalet' mesajıdır” ifadelerini kullandı. 

‘HAKSIZLIĞIN ETE KEMİĞE BÜRÜNMÜŞ HALİ’

Gökçin, devamında şunları söyledi: “Ailesinden 3 insanı kaybetmiş ve bir oğlu 37 yıl ceza almış Kürt bir annenin devlet ve iktidar karşısındaki direnişinin de sembolüdür anne Şenyaşar. Kürtlerin devlet ve onun kurumları karşısında yaşadığı haksızlığın ete kemiğe bürünmüş halidir Şenyaşarlar. Bugün bu soğukta burada bekleyen anne, 9 Mart’tan beri ‘bu bekleyiş hakikate ulaşıncaya kadar devam edecek’ diyor. Yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu davanın takipçisi olacağız.” 

‘ADALET SAĞLANMALI’

Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (EGE-TUHAYDER)  Muğla Temsilcisi Kemal Koç ise, Muğla halklarının selamlarını aileye getirdiklerini belirterek “Aileye dönük hukuksuzluğu kınıyoruz. Bir an önce adalet sağlanmalı. Bu hukuksuzluğa bir an önce son verilmeli” diye konuştu. 

‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

HDK heyetine teşekkür eden Ferit Şenyaşar, “Mücadelemiz bütün Türkiye’nin gündeminde artık. Kars’tan mücadelemize destek için gelinmişti, bugün ise ise Muğla’dan heyet geldi. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Kış mevsimindeyiz ama kararlıyız. Şenyaşar aile için adalet herkes için adalet. Gelen heyetin ziyareti bizim için hayatidir ” ifadelerini kullandı.

HDK heyeti, bir süre aile ile birlikte Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı.