Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) yönelik 8 Eylül günü birçok kentte yapılan operasyonlar sonucu gözaltına alınan aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da bulunduğu 17 siyasetçi, sevk edildikleri Çağlayan Adliyesi’ndeki savcılık sorgularının ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemedeki ifade işlemleri tamamlanan 17 siyasetçi "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası” yapmak iddialarıyla tutuklandı.

Tutuklananların isimleri şöyle:

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) MYK üyesi Çiçek Otlu, ESP PM üyeleri Volkan Uyar, Mustafa Naci Toper ile Selver Orman, İlke Başak Baydar, Yücel Karadağ, Ozan Özgenler, Ozancan Sarı, İlhan Aslan, Alper Kaba, Ezgi Bedel, Zekeriya Aykut Karnap, Gözde Sivaslıoğlu, Beren Atıcı, Mustafa Bozali, Taner Taş.

YARGININ SİYASALLAŞTIĞI BİR KEZ DAHA GÖRÜLDÜ

Adliye önünde bekleyen HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, mahkemenin verdiği tutuklama kararlarının ardından MA’ya konuştu.

Uğurlu, Sedat Şenoğlu ve diğer isimlerin sudan sebeplerle tutuklandığını söyledi. Bu tutuklamalar ile birlikte yargının siyasallaştığını bir kere daha gördüklerini söyleyen Uğurlu, tutuklamaların demokrasi güçlerine dönük bir “gözdağı” olduğunu ifade etti. Fakat baskı ve tutuklamalara boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Uğurlu, sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydetti

GÜMÜŞTAŞ: AYNI YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ise, mahkemeden çıkan tutuklama kararlarına şu sözlerle tepki gösterdi: "Bu coğrafyada politik özgürlük mücadelesinin bedeli ağır. İktidar bu mücadelenin karşısına katliamla, yetmediği yerde yargısıyla yönelmeye devam ediyor. Biz parti olarak tarihimizde bu saldırıları çok gördük ve bu saldırıları mücadelemizin bir parçası olarak kabul ettik. Bu saldırılara karşı aynı yürüdüğümüz yoldan yürümeye devam edeceğiz. Yoldaşlarımızı zindandan çekip alana kadar mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.