Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), sosyal medyadaki paylaşımları gerekçe gösterilerek İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında inceleme başlattı.

Aynı zamanda Yargıçlar Sendikası Başkanı olan Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan, ölüm orucu sonucu hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunmuş, trol hesaplar ve yandaş gazeteler tarafından hedef gösterilmişti. 

Hakim Pehlivan, Grup Yorum üzerindeki baskıların son bulması için ölüm orucu yaparken yaşamını yitiren grubun baş gitaristi İbrahim Gökçek ile ilgili Twitter hesabından "Ölüm adın kalleş olsun #ibrahimgokcek" paylaşımında bulunmuştu.

Pehlivan’ın daha sonra yaptığı paylaşımda da “Bir anne, bir kadın dahası bir insan olarak ölümlerden duyduğum üzüntü nedeniyle beni terör sevici yapmak isteyenleri kendi vicdanlarına, Allaha havale ediyorum. Ölüler kendini savunamaz.  Vatan ve millet sevgisi kimsenin tekelinde değildir” diye yazdığı görüldü.

DİH: SORUŞTURMA DURDURULMALI

İbrahim Gökçek’in cenazesine dönük engelleme, Kayseri’de mezara dönük saldırı girişimi ve Yargıçlar Sendikası Başkanı Pehlivan hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin Demokrasi için Hukukçulardan açıklama geldi. Açıklamada “Kayseri'de Corona tedbirlerini de ihlal ederek yol kesip tehdit ve nefret suçu işleyen linç grupları ile bu suçu seyreden, Cemevine gaz bombalarıyla saldıran kolluk görevlileri hakkında adli soruşturma açılmalıdır” denildi.

İbrahim Gökçek'in cenaze törenine katılan avukatların gözaltına alınmasına da tepki gösterilen açıklamada, “Meslektaşlarımızın gözaltına alınması ve gözaltında tutulması, avukatlık mesleğinin usulü güvencelerini de açıkça ihlal etmektedir. Göz önünde nefret suçu işleyen linç grupları, inanç özgürlüğü ve Anayasal özgürlükleri görevi kötüye kullanarak engelleyen kamu görevlileri hakkında soruşturma açmak yerine, türkülerin özgür olması gerektiği paylaşımı yapan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında soruşturma açılması da, aynı siyasallaşmış yargı pratiğinin bir yansımasıdır. Meslektaşlarımız başta olmak üzere, tüm gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı, Yargıçlar Sendikası başkanı hakkında açılan soruşturma durdurulmalıdır.  Meslektaşlarımıza, gözaltına alınan kişilere işkence ve kötü muamele niteliğinde cebir uygulayan kolluk görevlileri hakkında soruşturma açılmalıdır” denildi.