Hatay Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, Reyhanlı Katliamı, DAİŞ’in Niğde saldırısı, Suriye’ye silah sevkiyatı, El Nusra’ya Sarin Gazı temini dahil onlarca suçtan Türkiye’de aranan ve hakkında 12 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan Heysem Topalca’nın Konya’da şüpheli bir trafik kazasında ölümü üzerine taziye ve başsağlığı mesajı yayınladı. 10 Şubat’ta şüpheli bir trafik kazasında ölen Topalca, Suriye savaşında MİT adına çalışan kişi olarak biliniyor. 

‘VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI’

Büyükşehir Belediyesi adına Yayladağı Mezarlık Kompleksi'nin facebook (https://www.facebook.com/profile.php?id=100016705056730) sayfasında yayınlanan başsağlığı mesajında, “Yayladağı ilçemize bağlı ‘Kurtuluş’ Mahallesi’nden ‘Heysem Topalca’ vefat etmiştir. Cenazesi 11/02/2021 Perşembe Günü (Bugün) Yayladağı Asrî Mezarlığı’nda defnedilecektir. Büyükşehir ailesi olarak Merhum’a Cenabı Hak’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyoruz…” denildi.  

BULAŞMADIĞI SUÇ YOK 

Türkiye’nin denetiminde olan Özgür Suriye Ordusu ve El Kaide ile El Nusra örgütleriyle de bağlantısı olan Topalca, 7 Kasım 2013'te Adana'da yakalanan ve içinde 953 adet havan topu başlığı ile 10 füze rampasının olduğu TIR davasında yakalanıp, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öne sürüldü. 

DAİŞ’in 2013’te Suriye’de kaçırdığı Milliyet Gazetesi muhabiri Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılmasında da aracılık ettiği belirtilen Topalca, hakkında Jandarma Genel Komutalığı’nın 9 Haziran 2014 tarihli raporunda şu bilgilere yer veriliyor: 

* Suriye'den kaçak yollarla tarihi eser getirip Türkiye’de satılmasının organize edilmesi.

* Halep sanayi bölgesindeki makinelerin çalınarak Türkiye’de satılması.

* El Kaide ve Nusra Cephesi'ne sürekli Türkiye üzerinden mühimmat temin edilmesi.

* Reyhanlı'da patlayan araçları gönderen kişi olması.

* Adana'da ele geçirilen 931 adet havan mermisinin sahibi olması.

* Cund el Şam örgütü ile ilişkisinin bulunması.