Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi 649’uncu sokakta yaşayan yurttaşlar, elektrik sayaçlarının direklere taşınmasına tepki gösterdi. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından elektrik panolarının mahalledeki elektrik direklerine taşınması durumunda, ne kadar elektrik harcadıklarını takip edemeyeceklerini söyleyen mahalleli, “DEDAŞ’a güvenmiyoruz. Harcamadığımız elektriğin faturası bize kesilebilir” dedi.

‘HARCAMAYI TAKİP EDEMEYECEĞİZ’

Mahalle sakinlerinden Layika Ateş, ayda 100 TL elektrik faturası ödediğini, panoların direklere taşınmasıyla birlikte harcadıkları elektriği takip edemeyeceklerini söyledi. Kızıyla birlikte yalnız yaşayan Ateş, yetkililere seslenerek, “Elinizi vicdanınıza koyun, bu panoları direklere taşıyarak elinize ne geçecek. Biraz etrafınızdakilere de bakın. Perişan haldeyiz” diye konuştu. 

Aynı mahallede oturan Mehmet Emin Cenan ise panoların direklere taşınmasının tek nedeninin yurttaşın harcadığı elektriğin takibinin önüne geçmek olduğunu belirterek, “Sabah saatlerinde ekipler geldi. Panoyu direğe taşımalarına izin vermedim. Ya harcamadığımız bir fatura çıkarırlarsa bize. Bunun takibini o direklerin üstünden yapamayız” diye belirtti.

Öte yandan mahallede çalışma yürüten DEDAŞ ekipleri ise yurttaşların kaygılarında haklı olduğunu ifade etmeleri dikkat çekti.