Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) Halil Falyalı (53) cinayetine yönelik soruşturma kapsamında İstanbul'da 3 şüpheli daha gözaltına alınırken KKTC'de 2 kişi daha tutuklandı. Böylece KKTC’deki toplam tutuklu sayısı 4'e, İstanbul’daki toplam gözaltı sayısı ise 6'ya yükseldi.

Girne’de arabasıyla seyir halindeyken 8 Şubat’ta silahlı saldırıya uğrayan Halil Falyalı, ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’ne nakledilen Falyalı, hayatını kaybetmişti. Saldırıda, Falyalı'nın şoförü Demirtaş da olay yerinde yaşamını yitirmişti. Falyalı'nın cenazesi, 10 Şubat'ta İskele bölgesinde bulunan Kumyalı köyünde toprağa verilmişti.

Edilen bilgiye göre; otel ve kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Ö.T. ve Y.G.'nin ardından olayla bağlantısı olduğu şüphesiyle KKTC’de 2 kişi daha tutuklandı. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul’da da 3 kişi gözaltına alınmıştı. Bu şüphelilerin emniyetteki sorgusu devam ederken cinayetle bağlantılı olduğu şüphesiyle 3 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Devlet mafya siyaset ilişkilerine dair çarpıcı itiraflarda bulunan Sedat Peker, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın yönettiği Yalıkavak Marina üzerinden uyuşturucu ticareti yapıldığı iddiasını ortaya atmış, Peker, Yalıkavak üzerinden yürütülen uyuşturucu ticaretinin rotasının bir süre sonra Venezuela ile KKTC yönüne döndüğünü ve bu ticarette eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın da rolünün olduğunu ileri sürmüştü. Peker'in iddiaları arasında ismi geçenlerden biri de Halil Falyalı oldu. KKTC'de kumarhane işleten ve sanal bahis sitelerini yönettiği bilinen Falyalı, Sedat Peker'in ortaya attığı uyuşturucu iddialarını reddetmiş, Falyalı, Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım'la hayatı boyunca hiç tanışmadığını iddia etmişti.

Peker videolardan sonra gündeme gelen Falyalı'yla ilgili, eski KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ve eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da açıklamalarda bulunmuştu. KKTC Meclisi'nde bir arazi satışı nedeniyle konuşma yapan Kalyoncu, bu konuşması nedeniyle Falyalı'nın kendisini arayarak kendisini ve ailesini tehdit ettiğini söylemişti. Eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, "Çeşitli kirli ve yasadışı ilişkilerin Halil Falyalı ismiyle de bağlantılı olduğu yönünde iddiaların olduğu biliniyor" demişti.